Skip to main content

Για σαμποτάζ κατά της Ευρώπης κατηγορούν τον Σλοβάκο πρωθυπουργό οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες

 Για «σαμποτάζ μιας ισχυρής Ευρώπης» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, για την στάση του στο θέμα της προσφυγικής κρίσης, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των – κυβερνώντων στη Γερμανία – Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), Φόλκερ Κάουντερ και χαρακτήρισε προβληματική την στάση της Μόσχας στο θέμα της Συρίας.

«Ο κόσμος περιμένει από εμάς να μην ενισχύουμε την ανασφάλεια. Η πολιτική πρέπει να καθιστά σαφές ότι η χώρα έχει τη δύναμη να ξεπεράσει την κρίση», δήλωσε ο κ. Κάουντερ, μιλώντας σε συνεδρίαση του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου για την προσφυγική κρίση και αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάγκη να βελτιωθούν οι συνθήκες στις χώρες προέλευσης των προσφύγων.

Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε από χώρες όπως η Ιορδανία να βοηθήσουν στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους και σημείωσε ότι ενδεχομένως η διεθνής κοινότητα να έπρεπε να είχε συζητήσει νωρίτερα με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Στην αντίδραση από τα έδρανα της Αριστεράς (Die Linke), ο κ. Κάουντερ απάντησε ότι το αριστερό αυτό κόμμα, το οποίο κατά ένα μέρος προέρχεται από το πάλαι ποτέ κυβερνών κόμμα της Ανατολικής Γερμανίας, κάνει «τα στραβά μάτια» στην προβληματική πολιτική του Βλάντιμιρ Πούτιν.