Skip to main content

Γερμανία: Αίρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για Βρετανία, Πορτογαλία και Ινδία

Η Γερμανία καταργεί την απαγόρευση ταξιδιών που σχετίζεται με τον Covid-19 για άτομα από το Ηνωμένο Βασίλειο και τέσσερις άλλες χώρες.

Οι περιορισμοί, που ισχύουν επίσης για ταξίδια από την Πορτογαλία, τη Ρωσία, την Ινδία και το Νεπάλ, θα χαλαρώσουν από την Τετάρτη.

Οι επισκέπτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι δεν θα παραμένουν σε καραντίνα. Ωστόσο, τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα για έως και 10 ημέρες, με την επιλογή να τερματίσουν νωρίτερα την καραντίνα τους εφόσον επιδείξουν αρνητικό τεστ την πέμπτη ημέρα.

Οι πέντε χώρες θεωρούνταν «περιοχές παραλλαγής» του βασικού στελέχους του νέου κορωνοϊού.

Αν και οι Γερμανοί πολίτες και κάτοικοι εξαιρέθηκαν από την απαγόρευση, υποχρεώθηκαν σε καραντίνα για 14 ημέρες όταν έφταναν στη χώρα.

Οι χώρες κατατάσσονται τώρα στις περιοχές «μεγάλου αριθμού κρουσμάτων» , δήλωσε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI) τη Δευτέρα.

Η χαλάρωση των περιορισμών στη Γερμανία ήρθε λίγες ώρες αφότου ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε ότιη χώρα αναμένει να άρει όλους τους περιορισμούς από τις 19 Ιουλίου.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται επίσης να ανακοινώσει σχέδια για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς ώστε να μπορούν να ταξιδέψουν σε «πορτοκαλί» χώρες – δηλαδή χώρες που ορίζονται ως μεσαίου κινδύνου για τον Covid, συμπεριλαμβανομένων πολλών στην Ευρώπη – χωρίς να πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC