Skip to main content

Νέα επίθεση με εκρηκτικά που δεν εξερράγησαν στη Μπανγκόκ

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Άνδρας πέταξε μικρή ποσότητα εκρηκτικών από γέφυρα στο κέντρο της Μπανγκόκ χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς, ανακοίνωσε η αστυνομία, μία ημέρα μετά την βομβιστική επίθεση που έγινε τη Δευτέρα έξω από ινδουϊστικό ναό στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης, η οποία προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων αρκετοί ξένοι.

Ο άγνωστος άνδρας πέταξε τα εκρηκτικά κοντά σε πολυσύχναστη αποβάθρα στον ποταμό Τσάο Πράγια της Μπανγκόκ και αυτά έπεσαν σε κανάλι, δήλωσε ο υποδιευθυντής της αστυνομίας της περιοχής Κλονγκσάν, Νατακίτ Σιριουονγκταουάν. «Αν δεν έπεφταν στο νερό τότε σίγουρα θα είχαν προκαλέσει τραυματισμούς», πρόσθεσε.

Η Κίνα κάλεσε εξάλλου τις αρχές της Ταϊλάνδης να διενεργήσουν ενδελεχή έρευνα για τη βομβιστική επίθεση της Δευτέρας, η οποία στοίχισε τη ζωή και τεσσάρων Κινέζων τουριστών, καθώς και να τιμωρήσει αυστηρά τους δράστες.

Η Κίνα «καταδικάζει απερίφραστα» την βομβιστική επίθεση, δηλώνει σε ανακοίνωση που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών η εκπρόσωπός του Χούα Τσουνίνγκ.

Η Χούα διευκρίνισε ότι τέσσερις Κινέζοι τουρίστες σκοτώθηκαν, εκ των οποίων οι δύο ήταν κάτοικοι Χονγκ Κονγκ και ότι περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.