Το Συμβούλιο της ΕΕ δήλωσε ότι επέβαλε κυρώσεις εναντίον έξι ατόμων – τα περισσότερα από τα οποία ήταν επιστήμονες και ερευνητές – που συμμετείχαν στην ανάπτυξη της τοξίνης που προκάλεσε τον θάνατο του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.
Η ΕΕ δήλωσε ότι τα άτομα αυτά συμμετείχαν στην ανάπτυξη χημικών όπλων, ιδίως επιβατιδίνης, τα οποία βρέθηκαν σε δείγματα που ελήφθησαν από το σώμα του ακτιβιστή μετά τον θάνατό του. Η τοξίνη βρίσκεται σε δηλητηριώδη βατράχια στη Νότια Αμερική και δεν βρίσκεται φυσικά στη Ρωσία.
Η Ρωσία έχει απαιτήσει από τις ευρωπαϊκές χώρες που κατηγορούν τη Μόσχα για τη δηλητηρίαση του Ναβάλνι να παράσχουν συγκεκριμένα στοιχεία που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς τους.
Τα άτομα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα κυρώσεων υπόκεινται σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση ταξιδιού στην ΕΕ.
Πηγή: Reuters
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












