Η Νορβηγία συμφώνησε να συνεισφέρει 4,2 δισεκατομμύρια νορβηγικές κορώνες (443,25 εκατομμύρια δολάρια) σε στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία, ενώ η Γαλλία εγγυήθηκε δάνειο περίπου 3 δισεκατομμυρίων κορωνών, δήλωσε η νορβηγική κυβέρνηση την Πέμπτη.
Η συμφωνία μεταξύ Γαλλίας και Νορβηγίας περιλαμβάνει την απόκτηση μεγάλου όγκου όπλων και δυνατοτήτων αέρος-εδάφους που παρέχουν επιτήρηση και επίγνωση της κατάστασης από τη γαλλική αμυντική βιομηχανία, δήλωσε η νορβηγική κυβέρνηση.
«Τα έργα σε αυτή τη συμφωνία ανταποκρίνονται σε κρίσιμες προτεραιότητες της Ουκρανίας και έχουν προσδιοριστεί μετά από στενό διάλογο με το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας», δήλωσε ο Νορβηγός υπουργός Άμυνας Τόρε Σάντβικ.
«Τα έργα που έχουμε προσδιορίσει σε αυτή τη συμφωνία θα έχουν γρήγορα αποτελέσματα για την Ουκρανία», πρόσθεσε.
Πηγή: Reuters
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












