Το Ιράν πρέπει να «αποφασίσει να κάνει σημαντικές παραχωρήσεις» στο πλαίσιο των διπλωματικών διαπραγματεύσεων για να αποφύγει αμερικανικές επιθέσεις στο έδαφός του, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό, στο περιθώριο μιας επίσκεψης στην Τουλούζη.
Οι τόνοι μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν έχουν «πέσει», αφού ήδη από το Σαββατοκύριακο φάνηκε να ανοίγει ένα παράθυρο διαλόγου, με τον Ντόναλντ Τραμπ να εμφανίζεται αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας.
Σήμερα ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεκσιάν, σε μια σημαντική εξέλιξη, διέταξε την έναρξη συνομιλιών της Τεχεράνης με την Ουάσινγκτον για τα πυρηνικά.
Σε συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος του ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών διαβεβαίωσε ότι «εξετάζουν και οριστικοποιούν τις λεπτομέρειες κάθε σταδίου της διπλωματικής διαδικασίας». «Ελπίζουμε να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις τις επόμενες ημέρες», διαβεβαίωσε ο Ισμαήλ Μπακάι.
Οι διαπραγματεύσεις αυτές είναι, κατά τη γνώμη του, κρίσιμες για το μέλλον του καθεστώτος των μουλάδων και για τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή: «Οι χώρες της περιοχής ανησυχούν για την τρέχουσα κατάσταση και προσπαθούν ειλικρινά να διαδραματίσουν θετικό ρόλο, σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές χώρες που συμβάλλουν στην κλιμάκωση των εντάσεων», δήλωσε.
naftemporiki.gr
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












