Skip to main content

«Σε εξέλιξη οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ» δηλώνει ο Ζελένσκι, ενώ φουντώνει η σεναριολογία για συμφωνία στο ειρηνευτικό σχέδιο

REUTERS/Sarah Meyssonnier/Pool

Το ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο, ότι η Ουκρανία έχει συμφωνήσει επί της αρχής στο πλαίσιο ενός πιθανού ειρηνευτικού σχεδίου, με «μικρές λεπτομέρειες» να απομένουν

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι διαβεβαίωσε ότι οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ για το ειρηνευτικό σχέδιο συνεχίζονται, στον απόηχο πληροφοριών που θέλουν το Κίεβο να έχει συμφωνήσει επί της αρχής στους όρους μιας πιθανής συμφωνίας για τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής.

«Η επικοινωνία με την αμερικανική πλευρά συνεχίζεται», ανέφερε σε ανάρτησή του στο X, μετά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Γερμανό καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς. «Είμαι ευγνώμων για όλες τις αμερικανικές προσπάθειες και προσωπικά για τις προσπάθειες του προέδρου Τραμπ».

Το CBS και το ABC News μετέδωσαν, επικαλούμενα Αμερικανό αξιωματούχο, ότι η Ουκρανία έχει συμφωνήσει επί της αρχής στο πλαίσιο ενός πιθανού ειρηνευτικού σχεδίου, με «μικρές λεπτομέρειες» να απομένουν.

Οι ενδείξεις ότι μια συμφωνία μπορεί να είναι κοντά ενισχύθηκαν, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε μέσω κοινωνικών δικτύων τη Δευτέρα ότι σημειώνεται «μεγάλη πρόοδος» σε ένα πιθανό deal για την Ουκρανία.

Την ίδια ώρα, αντιπροσωπείες των ΗΠΑ και της Ρωσίας συναντώνται στο Αμπού Ντάμπι, έπειτα από τις διαβουλεύσεις του Σαββατοκύριακου στη Γενεύη, οι οποίες φέρεται να κατέγραψαν πρόοδο στην άρση των έντονων αντιρρήσεων του Κιέβου και Ευρωπαίων συμμάχων στο 28-σημείων ειρηνευτικό προσχέδιο που πρότεινε την περασμένη εβδομάδα ο Λευκός Οίκος.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.