Skip to main content

Συμφωνία Cornell – Ουάσινγκτον για επανεκκίνηση χρηματοδότησης

SHUTTERSTOCK
Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Το Πανεπιστήμιο Cornell, ένα από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα της λεγόμενης Ivy League των ΗΠΑ, κατέληξε σε συμφωνία με την κυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ, συνεπεία της οποίας εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ερευνητικών κεφαλαίων θα αρχίσουν εκ νέου να εισρέουν στα ταμεία του.

Τη σχετική είδηση δημοσίευσαν αρχικά οι New York Times την Παρασκευή.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη αξιωματούχους του πανεπιστημίου και της κυβέρνησης, ανέφερε ότι σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, το Cornell αναμένεται να καταβάλει πρόστιμο 30 εκατομμυρίων δολαρίων στην κυβέρνηση.

Τον περασμένο Απρίλιο, η αμερικανική κυβέρνηση πάγωσε τη χρηματοδότηση του πανεπιστημίου -ύψους άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων- επικαλούμενη «ανεπαρκείς »προσπάθειες για τον περιορισμό του αντισημιτισμού.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.