Skip to main content

Βραζιλία: Επτά νεκροί στις πλημμύρες στην πολιτεία Περναμπούκο

REUTERS/Tuane Fernandes

Περισσότερες από 90 οικογένειες απομακρύνθηκαν από περιοχές υψηλού κινδύνου λόγω κατολισθήσεων

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Πλημμύρες και κατολισθήσεις σημειώθηκαν στην πολιτεία Περναμπούκο της βορειοανατολικής Βραζιλίας, με αποτέλεσμα επτά άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, σύμφωνα με τις αρχές.

Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώνονται από την Τετάρτη στην ευρύτερη περιοχή της Ρεσίφε, πρωτεύουσας της συγκεκριμένης πολιτείας, μεταδίδει το ειδησεογραφικό δίκτυο Globo.

Περισσότερες από 90 οικογένειες απομακρύνθηκαν από περιοχές υψηλού κινδύνου λόγω κατολισθήσεων. Προβλήματα υδροδότησης αναφέρθηκαν σε τουλάχιστον 18 δήμους, ενώ για προληπτικούς λόγους ο δήμαρχος Ζοάο Κάμπος έδωσε εντολή να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε αρκετές περιοχές της Ρεσίφε, της τέταρτης πολυπληθέστερης μητροπολιτικής περιοχής της Βραζιλίας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Xinhua

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.