Έκρηξη που σημειώθηκε στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Καλίλ Χακάνι, υπουργός των Ταλιμπάν, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.
Ο Καλίλ Χακάνι ήταν υπουργός αρμόδιος για τους πρόσφυγες, ενώ ήταν θείος του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών Σιρατζουντίν Χακάνι, ο οποίος έχει ηγετικό ρόλο στους Ταλιμπάν.
Όπως αναφέρει το Associated Press, πρόκειται για τον πιο υψηλόβαθμο αξιωματούχο που έπεσε νεκρός στο Αφγανιστάν από βομβιστική επίθεση έπειτα από την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία, προ τριών ετών.
Μέσα στο υπουργείο η έκρηξη
Η έκρηξη σημειώθηκε μέσα στο υπουργείο, όταν βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.
Επί του παρόντος, παραμένει αδιευκρίνιστος ο αριθμός των θυμάτων από την έκρηξη.
Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.
BREAKING: A suicide bombing in Kabul has killed Khalil Haqqani, the Taliban refugee minister, Interior Ministry officials say. https://t.co/07T7LBVQEd
— The Associated Press (@AP) December 11, 2024