Skip to main content

Παλαιστινιακό Κράτος: Το Ισραήλ ανακαλεί τους πρέσβεις από Ισπανία, Ιρλανδία και Νορβηγία

REUTERS/Clodagh Kilcoyne

«Το Ισραήλ δεν θα παραμείνει σιωπηλό – θα υπάρξουν περαιτέρω σοβαρές συνέπειες»

Την σφοδρή αντίδραση του Ισραήλ έχει προκαλέσει η αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους από την Ιρλανδία και τη Νορβηγία.

Το Ισραήλ «έδωσε οδηγίες για την άμεση ανάκληση» των πρεσβευτών του Ισραήλ στην Ιρλανδία και τη Νορβηγία. Σύμφωνα με την El Pais ανακαλείται για διαβουλεύσεις και ο πρέσβης στην Ισπανία.

Η Ιρλανδία αναγνώρισε και επίσημα το Παλαιστινιακό Κράτος

Ο υπουργός Εξωτερικών του κράτους, Ίσραελ Κατζ, με μια ανάρτηση με την είδηση ​​στο X είπε:

«Έχω δώσει εντολή για την άμεση ανάκληση των πρεσβευτών του Ισραήλ στην Ιρλανδία και τη Νορβηγία για διαβουλεύσεις υπό το φως των αποφάσεων αυτών των χωρών να αναγνωρίσουν ένα παλαιστινιακό κράτος.

Στέλνω ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα στην Ιρλανδία και τη Νορβηγία: το Ισραήλ δεν θα παραμείνει σιωπηλό απέναντι σε όσους υπονομεύουν την κυριαρχία του και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά του.

Η σημερινή απόφαση στέλνει ένα μήνυμα στους Παλαιστίνιους και στον κόσμο: Η τρομοκρατία πληρώνει. Αφού η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη σφαγή Εβραίων από το Ολοκαύτωμα, μετά τη διάπραξη ειδεχθών σεξουαλικών εγκλημάτων, αυτές οι χώρες επέλεξαν να ανταμείψουν τη Χαμάς και το Ιράν αναγνωρίζοντας ένα παλαιστινιακό κράτος.

Αυτό το διαστρεβλωμένο βήμα αυτών των χωρών είναι αδικία στη μνήμη των θυμάτων της 7ης Οκτωβρίου, πλήγμα στις προσπάθειες επιστροφής των 128 ομήρων και ώθηση στη Χαμάς και τους τζιχαντιστές του Ιράν, γεγονός που υπονομεύει την ευκαιρία για ειρήνη και αμφισβητεί το δικαίωμα του Ισραήλ να Αυτοάμυνα.

Το Ισραήλ δεν θα παραμείνει σιωπηλό – θα υπάρξουν περαιτέρω σοβαρές συνέπειες. Εάν η Ισπανία ακολουθήσει την πρόθεσή της να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος, θα γίνει ένα παρόμοιο βήμα εναντίον της.

Η ιρλανδο-νορβηγική ανοησία δεν μας πτοεί. Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε τους στόχους μας: αποκατάσταση της ασφάλειας στους πολίτες μας, διάλυση της Χαμάς και επιστροφή των ομήρων στα σπίτια τους. Δεν υπάρχουν πιο δίκαιες αιτίες από αυτές».

Διαβάστε σχετικά