Skip to main content

Ραΐσι: «Η κακοκαιρία φταίει για την πτώση του ελικοπτέρου» λέει η ιρανική κρατική τηλεόραση

Azin Haghighi/Moj News Agency/WANA (West Asia News Agency) via REUTERS

«Είναι σκοτεινά και έχει αρχίσει να βρέχει, αλλά η έρευνα συνεχίζεται», μετέδωσε τοπικός ρεπόρτερ στην ιρανική κρατική τηλεόραση

Στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες αποδίδεται από την Ιρανική τηλεόραση η συντριβή του ελικοπτέρου του προέδρου Ραΐσι. Παράλληλα αναφέρεται ότι  ο τραυματισμός ή ο θάνατος των επιβατών δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί. Η κακοκαιρία περιπλέκει και τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί και τον υπουργό Εξωτερικών συνετρίβη σήμερα καθώς διέσχιζε ορεινή περιοχή μέσα σε πυκνή ομίχλη, δήλωσε Ιρανός αξιωματούχος, και οι διασώστες προσπαθούσαν να φθάσουν στο σημείο του συμβάντος.

Όλοι συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ιρανικού στρατού διέταξε όλες οι δυνάμεις του στρατού και της επίλεκτης Φρουράς της Επανάστασης να χρησιμοποιηθούν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

«Είναι σκοτεινά και έχει αρχίσει να βρέχει, αλλά η έρευνα συνεχίζεται. Οι ομάδες διάσωσης έχουν φθάσει στην περιοχή… ωστόσο, η βροχή έχει δημιουργήσει λάσπη, δυσχεραίνοντας την έρευνα», μετέδωσε τοπικός ρεπόρτερ στην ιρανική κρατική τηλεόραση.

Ο Ραϊσί είχε μεταβεί σήμερα στα σύνορα του Αζερμπαϊτζάν για να εγκαινιάσει το φράγμα Κιζ-Καλεσί, το μεγαλύτερo κοινό έργο ύδρευσης μεταξύ του Iράν και του Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με το ιρανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Press TV.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό.