Skip to main content

Το ΝΑΤΟ κατηγορεί τη Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από «υβριδικές, κακόβουλες» δραστηριότητες στα εδάφη του

Alexandros Michailidis / SOOC

«Δεν θα μας αποτρέψουν να υποστηρίξουμε την Ουκρανία»

Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από «υβριδικές και κακόβουλες δραστηριότητες» στο έδαφος της συμμαχίας και περιλαμβάνει πράξεις «δολιοφθοράς και παραπληροφόρησης».

«Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ανησυχούν βαθύτατα για τις πρόσφατες κακόβουλες δραστηριότητες στο έδαφος της Συμμαχίας», αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωση.

«Τα περιστατικά αυτά αποτελούν μέρος μιας εντεινόμενης εκστρατείας δραστηριοτήτων που η Ρωσία συνεχίζει να διεξάγει σε ολόκληρη την ευρωατλαντική περιοχή, μεταξύ άλλων σε έδαφος της Συμμαχίας και μέσω πληρεξουσίων».

Φινλανδία: Η Ευρώπη να είναι προετοιμασμένη απέναντι στη Ρωσία, προειδοποιεί ο αρχηγός των ΕΔ

«Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ εκφράζουν τη βαθιά ανησυχία»

«Αυτό περιλαμβάνει δολιοφθορές, πράξεις βίας, κυβερνο- και ηλεκτρονικές παρεμβάσεις, εκστρατείες παραπληροφόρησης και άλλες υβριδικές επιχειρήσεις», αναφέρει επιπλέον.

«Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ εκφράζουν τη βαθιά ανησυχία τους για τις υβριδικές ενέργειες της Ρωσίας, οι οποίες αποτελούν απειλή για τη συμμαχική ασφάλεια».

«Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την ανθεκτικότητά μας»

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι: «Οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν την ευθύνη για την επίτευξη των στόχων τους:

«Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την ανθεκτικότητά μας και να εφαρμόζουμε και να ενισχύουμε τα εργαλεία που διαθέτουμε για την αντιμετώπιση και την αμφισβήτηση των ρωσικών υβριδικών ενεργειών και θα διασφαλίσουμε ότι η Συμμαχία και οι Σύμμαχοι είναι προετοιμασμένοι να αποτρέψουν και να αμυνθούν έναντι υβριδικών ενεργειών ή επιθέσεων».

«Δεν θα μας αποτρέψουν να υποστηρίξουμε την Ουκρανία»

«Οι ενέργειες της Ρωσίας δεν θα αποτρέψουν τους Συμμάχους από το να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα φέτος, ξεκίνησε μια σειρά από ερευνητικές έρευνες σε διάφορες χώρες του ΝΑΤΟ, στις οποίες ένας αριθμός Ευρωπαίων υπηκόων κατηγορήθηκε για κατασκοπεία, εκτός από τις υποτιθέμενες πράξεις τους που πληρώθηκαν προς όφελος ξένων κρατών.

Πηγή: Tass