Skip to main content

WSJ: Το Ιράν θα πλήξει το «ισραηλινό έδαφος» στις επόμενες 24 έως 48 ώρες

(Majid Asgaripour/WANA/Reuters)

Σε κατάσταση συναγερμού το Ισραήλ - Προετοιμάζεται για πιθανό πλήγμα

Το Ιράν αναμένεται να εξαπολύσει επίθεση στο «ισραηλινό έδαφος» εντός των επόμενων 24 με 48 ωρών, γράφει η Wall Street Journal, επικαλούμενη αναφορές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. «Αμερικανός αξιωματούχος με γνώση του θέματος, δήλωσε στη WSJ ότι οι Υπηρεσίες Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών προειδοποιούν για ιρανική επίθεση αντιποίνων μέσα στις επόμενες 24 έως 48 ώρες», γράφει η εφημερίδα.

Το Ισραήλ προετοιμάζεται ήδη για ένα πιθανό πλήγμα, είτε στο νότιο, είτε στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Η αμερικανική εφημερίδα σημειώνει πάντως πώς μία «πηγή» που ενημερώθηκε από την ιρανική ηγεσία, δήλωσε ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση από την Τεχεράνη.

Το Ισραήλ βρίσκεται πάντως εδώ και ημέρες σε κατάσταση συναγερμού εν μέσω πολλαπλών απειλών, αλλά και εκτιμήσεων από υπηρεσίες Πληροφοριών ότι το Ιράν θα εξαπολύσει πλήγματα σε ισραηλινούς στόχους, σε μια προσπάθεια να εκδικηθεί την επιδρομή της 1ης Απριλίου στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, όπου έχασαν τη ζωή τους υψηλόβαθμοι διοικητές του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, συμπεριλαμβανομένων δύο στρατηγών.

Σύμφωνα με την WSJ, οι Φρουροί της Επανάστασης παρείχαν στον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, πολλές επιλογές για επιθέσεις σε ισραηλινά συμφέροντα. Μεταξύ των επιλογών αυτών ήταν μια επίθεση στο Ισραήλ με εξελιγμένους πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς.

Ο Χαμενεΐ δεν φαίνεται πάντως να έχει αποφασίσει ακόμη για τα σχέδια αυτά, καθώς ανησυχεί ότι μια άμεση επίθεση θα μπορούσε γίνει μπούμερανγκ με μαζικά ισραηλινά αντίποινα στη στρατηγική υποδομή του Ιράν, ανέφερε η εφημερίδα.

Ισραήλ: Θα ανταποδώσουμε σε περίπτωση επίθεσης από το Ιράν

naftemporiki.gr