Skip to main content

Επιμένει ο Νετανιάχου για εισβολή στη Ράφα: Έχουμε ημερομηνία

REUTERS/Mohammed Salem

Διακυβεύεται η πολιτική του επιβίωση

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως ορίστηκε ημερομηνία για την έναρξη χερσαίας επίθεσης στη Ράφα, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις και κυρίως τις αμερικανικές ενστάσεις.

Για την επίτευξη της νίκης επί της Χαμάς «απαιτείται να μπούμε στη Ράφα και να εξαλείψουμε τα τάγματα τρομοκρατών που βρίσκονται εκεί. Αυτό θα γίνει – ορίσαμε ημερομηνία», τόνισε ο ισραηλινός πρωθυπουργός σε μαγνητοσκοπημένη δήλωσή του.

Δεν διευκρίνισε βέβαια πότε θα γίνει η επίθεση..

Ισραηλινοί αξιωματούχοι επαναβεβαίωσαν πως έχει καταρτιστεί σχέδιο για την επίθεση μετά την ανακοίνωση προχθές Κυριακή πως αποσύρονται τα ισραηλινά στρατεύματα από τη Χαν Γιούνις.

Γάζα: Έτοιμο να επιτεθεί στη Ράφα το Ισραήλ – Σε συντρίμμια επιστρέφουν οι Παλαιστίνιοι στη Χαν Γιουνίς

Παράλληλα, συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα οι έμμεσες διαπραγματεύσεις με σκοπό τη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, αντιπρόσωποι των οποίων συναντήθηκαν στο Κάιρο με τους μεσολαβητές του Κατάρ, της Αιγύπτου και των ΗΠΑ. Η Χαμάς πάντως απέρριψε την τελευταία ισραηλινή πρόταση.

Η προοπτική αυτή θέτει υπό πίεση τον πρωθυπουργό Νετανιάχου, καθώς σύμμαχοί του στην κυβέρνηση προειδοποιούν εναντίον υπερβολικών, κατ’ αυτούς, παραχωρήσεων στον πόλεμο εναντίον της Χαμάς, ο οποίος πλέον διανύει τον έβδομο μήνα του.

«Αν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να τερματίσει τον πόλεμο χωρίς να επιτεθεί στη Ράφα για να νικηθεί η Χαμάς, δεν θα έχει πλέον την εντολή για να συνεχίσει να υπηρετεί ως πρωθυπουργός», διεμήνυσε ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφαλείας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ χθες, σε μια αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα δήλωση, για το πώς «παίζεται» το πολιτικό μέλλον του Νετανιάχου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη

Η «θηλιά» σφίγγει για τον Μπίμπι