Skip to main content

Ζελένσκι για Ναβάλνι: «Είναι προφανές: τον σκότωσε ο Πούτιν»

Theodore Manolopoulos/Greek Presidency Press Office/Handout via REUTERS

«Όπως χιλιάδες άλλοι βασανίστηκαν και μαρτύρησαν από αυτό το ένα όν»

«Είναι προφανές: τον σκότωσε ο Πούτιν». Αυτή ήταν η απάντηση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στους δημοσιογράφους, σχετικά με τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι.

Συγκεκριμένα ο Β. Ζελένσκι δήλωσε:

«Είναι προφανές: τον σκότωσε ο Πούτιν, όπως χιλιάδες άλλοι βασανίστηκαν και μαρτύρησαν από αυτό το ένα όν. Τον Πούτιν δεν τον ενδιαφέρει ποιος πεθαίνει, αρκεί να διατηρήσει τη θέση του. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να διατηρήσει τίποτα. Ο Πούτιν πρέπει να χάσει τα πάντα και να λογοδοτήσει για όσα έκανε».

Αλεξέι Ναβάλνι: «Έκανε την απόλυτη θυσία για τα ιδανικά του» – Η σφοδρή κριτική στον Πούτιν, οι δυσμενείς συνθήκες κράτησης και οι μάχες μέσα από τη φυλακή

Ο φυλακισμένος σφοδρός επικριτής του Πούτιν πέθανε, σύμφωνα με τις σωφρονιστικές αρχές, έπειτα από περίπατο καθώς, «αισθάνθηκε αδιαθεσία  και σχεδόν αμέσως έχασε τις αισθήσεις του. Οι ιατρικές υπηρεσίες δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή»

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα ανέφερε ότι οι κατηγορίες της Δύσης για τον θάνατο του  Ναβάλνι, είναι «αποκαλυπτικές για την ίδια τη Δύση». Σε δήλωσή της, σημείωσε ότι τα ιατροδικαστικά αποτελέσματα για το θάνατο του Ναβάλνι δεν είναι ακόμα διαθέσιμα, όμως η Δύση έχει ήδη καταλήξει στα δικά της συμπεράσματα.