Skip to main content

Γαλλία: 2 συλλήψεις για απάτη με… κοριούς

Συνολικά, 48 άτομα έπεσαν θύματα της απάτης, πολλά εξ αυτών άνω των 90 ετών

Στη σύλληψη δύο ατόμων, τα οποία φέρονται να εξαπάτησαν ηλικιωμένους πουλώντας τους υπηρεσίες για αντιμετώπιση των κοριών, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Στρασβούργο της Γαλλίας.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, οι δύο άνδρες πήγαιναν σε σπίτια θυμάτων τους, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά κατά την πώληση προϊόντων για την αντιμετώπιση των κοριών.

Συνολικά, 48 άτομα έπεσαν θύματα της απάτης, πολλά εξ αυτών άνω των 90 ετών.

Οι δράστες τηλεφωνούσαν αρχικά στα θύματά τους, λέγοντάς τους ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα με τους κοριούς στη γειτονιά τους.

Ακολούθως επισκέπτονταν τα σπίτια παριστάνοντας τους ειδικούς και, ψεκάζοντας με σπρέι, προσποιούνταν ότι απολυμαίνουν τους χώρους.

Προτού φύγουν, πρόσφεραν μια αλοιφή που, όπως υποστήριζαν, θα κρατούσε τους κοριούς μακριά από το ανθρώπινο δέρμα. Η αλοιφή ήταν στην πραγματικότητα μια απλή κρέμα με άρωμα ευκαλύπτου.

Τα θύματα καλούνταν να πληρώσουν από 300 έως και 2.100 ευρώ.

Η αστυνομία έλαβε εννέα καταγγελίες για την υπόθεση. Οι ύποπτοι τέθηκαν υπό παρακολούθηση και συνελήφθησαν καθώς έφευγαν από το σπίτι ενός θύματός τους στο Στρασβούργο.

Τους τελευταίους μήνες, υπάρχει ανησυχία για την αύξηση των κοριών στο Παρίσι και σε όλη τη Γαλλία, ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει μέτρα για την αντιμετώπισή τους.

Ειδικοί έχουν προειδοποιήσει, πάντως, για τον κίνδυνο απατών, μιλώντας για αδικαιολόγητη υστερία.

Παρίσι: Πανικός με τους κοριούς, «είναι παντού»

Εξάρχεια: Προσπάθεια εξαπάτησης με ψευδή ανακοίνωση για εκκένωση πολυκατοικιών