Skip to main content

Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε ευθύνες εγγυήτριας δύναμης στην Παλαιστίνη

REUTERS/Brendan McDermid/File Photo

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε πως κανένα από τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Γάζα δεν μπορεί να εξηγηθεί από το δικαίωμα στην αυτοάμυνα

Τους Ισραηλινούς κατηγόρησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέροντας πως «έχουν χάσει τον έλεγχο σε σημείο να απειλούν με χρήση πυρηνικών βομβών, την ύπαρξη των οποίων πάντα αρνούνταν μέχρι σήμερα». Απευθυνόμενος προς τους ηγέτες της G20, ο Ερντογάν τόνισε ότι η τραγωδία στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, κυρίως στην Γάζα, έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια της ανθρώπινης ανοχής.

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε πως κανένα από τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Γάζα δεν μπορεί να εξηγηθεί από το δικαίωμα στην αυτοάμυνα. «Εδώ διαπράττεται ξεκάθαρα ένα έγκλημα πολέμου» τόνισε.

Ο Ερντογάν κάλεσε τους συνομιλητές του να αναλάβουν πρωτοβουλία για την εφαρμογή μιας λύσης δύο κρατών στο Παλαιστινιακό και δήλωσε: «Ως Τουρκία, είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη μαζί με άλλες χώρες στη νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας που θα δημιουργηθεί, συμπεριλαμβανομένης να είμαστε εγγυήτρια χώρα».

Πηγή: ΑΜΠΕ