Skip to main content

Τουρκία: Νεκροί και αγνοούμενοι από τη σφοδρή κακοκαιρία

Φωτ. αρχείου

Άνεμοι ταχύτητας 130 έως 140 χλμ/ώρα σάρωσαν περιοχές της Τουρκίας

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την Τουρκία, ενώ αγνοείται η τύχη 11 ναυτικών στη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, στην επαρχία Ζονγκουλντάκ (βορειοδυτικά) τέσσερις άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί, ενώ πέντε ακόμη άτομα, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σε πλημμύρες στις επαρχίες Μπατμάν και Ντιγιάρμπακιρ, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Η σορός ενός εκ των 12 Τούρκων ναυτικών, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν ανοικτά του Ερεγκλί, λιμανιού στην επαρχία Ζονγκουλντάκ, βρέθηκε σήμερα το πρωί. Το πλοίο Kafkametler, με σημαία Τουρκίας, βυθίστηκε αφού χτύπησε χθες, Κυριακή, σε κυματοθραύστη ενώ απέπλεε από το λιμάνι του Ερεγκλί, σε απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων ανατολικά της Κωνσταντινούπολης.

Άλλο σκάφος, με σημαία Καμερούν, έσπασε χθες στα δύο στο Ερεγκλί λόγω σφοδρών κυμάτων, ενώ νωρίτερα όλα τα μέλη του πληρώματος κατάφεραν να το εγκαταλείψουν με ασφάλεια.

Άνεμοι ταχύτητας 130 έως 140 χλμ/ώρα σάρωσαν την περιοχή, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν κύματα ύψους οκτώ έως εννέα μέτρων.