Skip to main content

IDF: Νεκρή, 65χρονη όμηρος της Χαμάς

Κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας - IDF: «Δεν θα σταματήσουμε την αποστολή μας μέχρι να ολοκληρωθεί»

Ισραηλινοί στρατιώτες εντόπισαν το πτώμα μιας 65χρονης ομήρου της Χαμάς κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας, ανακοίνωσαν απόψε οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το θύμα ταυτοποιήθηκε από ιατροδικαστή και έχει ενημερωθεί η οικογένεια της εκλιπούσης.

Πρόκεται για την Γεχουντίτ Βάις, μητέρας πέντε παιδιών που απήχθη από το κιμπούτς Be’eri στις 7 Οκτωβρίου, ανέφεραν οι Times of Israel.

Ο σύζυγός της, Σχμούλικ Βάις, είχε βρεθεί δολοφονημένος στο σπίτι τους. Οι IDF δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την αιτία θανάτου.

Η ανακοίνωση των IDF :

«Η σορός της Γεχουντίτ Βάις, η οποία είχε απαχθεί από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, ανασύρθηκε από τα στρατεύματα των IDF από κτίριο δίπλα στο νοσοκομείο Shifa στη Λωρίδα της Γάζας και μεταφέρθηκε στο ισραηλινό έδαφος.

Στο κτίριο όπου βρισκόταν η Γεχουντίτ, βρέθηκε επίσης στρατιωτικός εξοπλισμός, συμπεριλαμβανομένων τυφεκίων Kalashnikov και RPGs.

Οι IDF στέλνουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια. Δεν θα σταματήσουμε την αποστολή μας μέχρι να ολοκληρωθεί»