Skip to main content

Ιράκ: Παραίτηση τριών υπουργών μετά την καθαίρεση του προέδρου του κοινοβουλίου

Οι τρεις υπουργοί υπέβαλαν την παραίτησή τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Από τις θέσεις τους παραιτήθηκαν τρεις υπουργοί μετά και την καθαίρεση του πρώην προέδρου της Βουλής Μοχάμεντ Αλ Χαμπούσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος Τακαντόμ («Πρόοδος») από το οποίο προέρχονται.

Το σουνιτικό κόμμα θα μποϊκοτάρει επίσης τις συνεδριάσεις της κυβέρνησης συνασπισμού και οι βουλευτές του θα παραιτηθούν από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές και θα ξεκινήσουν «πολιτικό μποϊκοτάζ» στο κοινοβούλιο, πρόσθεσε.

Οι τρεις υπουργοί υπέβαλαν την παραίτησή τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή το Ανώτατο Δικαστήριο του Ιράκ καθαίρεσε τον Χαλμπούσι. Πρόκειται για τους υπουργούς Πολιτισμού, Χωροταξίας και Βιομηχανίας οι οποίοι, όπως ανέφεραν, θεωρούν «κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος» την απόφαση του δικαστηρίου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.