Skip to main content

Το FBI κατέσχεσε τα τηλέφωνα του δημάρχου της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς για διαφθορά από την Τουρκία

Οι αρχές φέρεται να ερευνούν δωρεές στην προεκλογική του εκστρατεία

Το FBI κατέσχεσε τα τηλέφωνα και το iPad του δημάρχου της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς στο πλαίσιο μιας ομοσπονδιακής έρευνας για διαφθορά και παράνομες μίζες από την Τουρκία στην προεκλογική εκστρατεία του για το 2021, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τους New York Times, την περασμένη Δευτέρα, πράκτορες του FBI ανέβηκαν στο SUV του Άνταμς την ώρα που βρισκόταν στην Ουάσιγκτον και κατέσχεσαν τα κινητά του τηλέφωνα και ένα iPad.

«Οι πράκτορες πλησίασαν τον δήμαρχο στον δρόμο και ζήτησαν από τους άνδρες ασφαλείας του να απομακρυνθούν», ανέφεραν οι NYT. Στη συνέχεια, οι πράκτορες μπήκαν μαζί του στο SUV του Άνταμς και εκτέλεσαν δικαστικό ένταλμα για κατάσχεση των συσκευών του -συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον δύο κινητών τηλεφώνων και ενός iPad». Τα ηλεκτρονικά επιστράφηκαν στον δήμαρχο μέσα σε λίγες μέρες.

Ο Ανταμς είχε μόλις προσγειωθεί στην Ουάσιγκτον για να συναντηθεί με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου σχετικά με τη συνεχιζόμενη μεταναστευτική κρίση. Μετά την εξέλιξη αυτή ​​ο Άνταμς ακύρωσε αμέσως τη συνάντηση και πέταξε πίσω στη Νέα Υόρκη.
Ο Δημοκρατικός δήμαρχος της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι δεν έχει «τίποτα να κρύψει», καθώς οι αρχές φέρεται να ερευνούν δωρεές στην προεκλογική του εκστρατεία,ανέφεραν οι NYT. Σε δήλωσή του, ο Άνταμς, πρώην αστυνομικός που εξελέγη Δήμαρχος το 2021, είπε ότι «όλα τα μέλη του προσωπικού του θα συνεργαστούν πλήρως σε κάθε είδους έρευνα».

Πριν λίγες ημέρες, η επικεφαλής της εκστρατείας του Άνταμς, Μπριάνα Σαγκς, δέχθηκε έφοδο από το FBI στο σπίτι της στο Μπρούκλιν, μετά τους ισχυρισμούς ότι η τουρκική κυβέρνηση διοχέτευε χρήματα στην εκστρατεία του Άνταμς.

Οι ομοσπονδιακοί πράκτορες εξετάζουν επίσης εάν ο Άνταμς ή η ομάδα του παρείχαν κάποιο ειδικό όφελος στην Τουρκία σε αντάλλαγμα για τις υποτιθέμενες δωρεές.
Ο Άνταμς είχε ταξιδεύσει στην Τουρκία αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια.