Skip to main content

Ισραήλ: Αύξηση 12,71% χθες στις αποτυχημένες εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Γάζα

REUTERS/Mohammed Salem

Νέα ανάρτηση του ισραηλινού στρατού- Αποκαλύπτει στοιχεία για τις εκτοξεύσεις ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι έχει παρατηρήσει μια αύξηση στις αποτυχημένες εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας από τις ένοπλες ομάδες της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ.

Μάλιστα δημοσιεύει ένα γράφημα, με το οποίο υποστηρίζει ότι χθες το 12,71% των ρουκετών που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα έπεσαν στον παλαιστινιακό θύλακα.

Επισυνάπτει επίσης έναν χάρτη που δείχνει τις κατά προσέγγιση θέσεις όπου χτύπησαν οι ρουκέτες που δεν εκτοξεύθηκαν σωστά και εξερράγησαν.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, από την έναρξη των συγκρούσεων στην περιοχή, στις 7 Οκτωβρίου, περίπου 450 έχουν αποτύχει να εκτοξευθούν, αλλά χιλιάδες άλλοι έχουν περάσει τα σύνορα με το Ισραήλ.

Ο στρατός κατηγορεί επίσης τη Χαμάς και την Ισλαμική Τζιχάντ ότι εκτόξευσαν τις ρουκέτες τους μέσα από αστικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων «νοσοκομείων, σχολείων του ΟΗΕ, τζαμιών, εστιατορίων, διπλωματικών κτιρίων και ξενοδοχείων».

«Οι τρομοκρατικές οργανώσεις της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ εκτοξεύουν ρουκέτες αδιακρίτως εναντίον Ισραηλινών αμάχων, αυτοί οι πύραυλοι έχουν επίσης προκαλέσει απώλειες σε αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σημειώνοντας τη φαινομενική αύξηση των αποτυχημένων εκτοξεύσεων χθες, ο ισραηλινός στρατός κατηγορεί τη Χαμάς ότι «συνεχίζει να χρησιμοποιεί τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας ως ανθρώπινες ασπίδες και δεν διστάζει να ρισκάρει τις ζωές αμάχων της Γάζας για να θωρακίσει τις επιθέσεις της».

Ο ισραηλινός στρατός προχώρησε στην δημοσίευση αυτών των στοιχείων μετά την επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας που άφησε τουλάχιστον 471 νεκρούς, σύμφωνα με το ελεγχόμενο από τη Χαμάς τοπικό υπουργείο Υγείας.

Από την πρώτη στιγμή όχι μόνο η Χαμάς, αλλά και οι αξιωματούχοι της Παλαιστιανικής Αρχής επέρριψαν την ευθύνη στο Τελ Αβίβ, κάνοντας λόγο για «βάρβαρη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή». Ο ισραηλινός στρατός, από την άλλη, αρνείται κατηγορηματικά ότι ευθύνεται για την επίθεση, την οποία και αποδίδει σε αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας της Ισλαμικής Τζιχάντ, εξτρεμιστικής οργάνωσης, που είναι σε πλήρη συντονισμό με την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό