Skip to main content

Ναγκόρνο – Καραμπάχ: Συνάντηση των ηγετών Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν τον Οκτώβριο στην Ισπανία

REUTERS/Artem Mikryukov

Στις 5 Οκτωβρίου στη Γρανάδα

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν και ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ θα συναντηθούν στην Ισπανία τον Οκτώβριο, παρά τη στρατιωτική επιχείρηση που πραγματοποίησαν οι Αζέροι εναντίον των αυτονομιστών του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ανακοίνωσε σήμερα το Γερεβάν.

Η σύνοδος αυτή θα διεξαχθεί στις 5 Οκτωβρίου στη Γρανάδα, στη νότια Ισπανία, με τη συμμετοχή του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, του καγκελαρίου της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας της Αρμενίας.

Οι αρμενικές αρχές στο Ναγκόρνο Καραμπάχ δήλωσαν ότι εφαρμόζονται οι όροι της εκεχειρίας της 20ής Σεπτεμβρίου με το Αζερμπαϊτζάν, όπου συμπεριλαμβάνονται η απομάκρυνση των τραυματιών και η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στην πρωτεύουσα της αποσχισθείσας περιοχής.

Εργασίες είναι σε εξέλιξη για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης έως τις 24 Σεπτεμβρίου, σημειώνουν σε ανακοίνωση στην οποία γίνεται επίσης αναφορά σε πολιτικές διαβουλεύσεις για το μέλλον της περιοχής, την οποία ανακατέλαβε το Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια μιας 24ωρης επίθεσης αστραπή την Τρίτη.

Διαβάστε ακόμη

Αρμενία: Εφαρμόζονται οι όροι της εκεχειρίας στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ