Skip to main content

Ρωσία: Νεκρός ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας- «Είχε ρεπό και κούρευε το γκαζόν»

Belgorod Region Governor via Telegram/Handout via REUTERS

Η Ουκρανία δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση με drone, ωστόσο, ποτέ δεν επιβεβαιώνει επίσημα επιθέσεις που λαμβάνουν χώρα σε ρωσικό έδαφος.

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ρώσος ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας φέρεται να έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια επίθεσης με drone σε χωριό στην ρωσική περιοχή Μπέλγκοροντ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Αναλυτικότερα, ο Αλεξέι Τσέρνιχ της ρωσικής αστυνομίας κατά της διαφθοράς κούρευε το γκαζόν στη ντάτσα του (αγροικία) στο χωριό Τσετίνοβκα στις 26 Αυγούστου όταν σκοτώθηκε στη διάρκεια επίθεσης, σύμφωνα με το ρωσικό κανάλι στην εφαρμογή Telegram Baza, το οποίο συνδέεται με τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας.

Την ίδια μέρα, ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ, Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, κατηγόρησε την Ουκρανία ότι βρίσκεται πίσω από μια επίθεση με drone που στόχευε την Τσετίνοβκα, σκοτώνοντας έναν «άμαχο», χωρίς να κατονομάσει τον νεκρό.

Σε δηλώσεις του στο Newsweek, ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ κατηγόρησε τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ότι έριξαν «εκρηκτικό μηχανισμό από drone» που χτύπησε έναν άμαχο που βρισκόταν «στο εξοχικό του και έκοβε το γρασίδι».

Αντίστοιχα, το Baza ανέφερε τη Δευτέρα ότι ο Τσέρνιχ πέθανε «αφότου ουκρανικό drone έριξε πυρομαχικά στον κήπο του στην Τσετίνοβκα». «Ο Αλεξέι είχε ρεπό και κούρευε το γκαζόν», ανέφερε το κανάλι.

Η Ουκρανία δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση με drone, ωστόσο, ποτέ δεν επιβεβαιώνει επίσημα επιθέσεις που λαμβάνουν χώρα σε ρωσικό έδαφος.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.