Skip to main content

Ουκρανία: Καταστράφηκαν 180.000 τόνοι σιτηρών σε 9 μέρες από ρωσικές επιδρομές

Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές σε ουκρανικές λιμενικές υποδομές αρκετές φορές μετά την αποχώρησή της από τη συμφωνία για τα σιτηρά

Αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας κατέστρεψαν περίπου 180.000 τόνους σιτηρών μέσα σε εννέα ημέρες τον Ιούλιο, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές σε ουκρανικές λιμενικές υποδομές αρκετές φορές μετά την αποχώρησή της από τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά.

Επίθεση στη γενέτειρα του Ζελένσκι – 4 νεκροί

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους ένα παιδί 10 χρονών, από ρωσικό πυραυλικό πλήγμα που εξαπολύθηκε σήμερα το πρωί εναντίον κτηρίου κατοικιών στη γενέτειρα του Ουκρανού πορέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την πόλη Κριβί Ριχ στην κεντρική Ουκρανία.

Παράλληλα άλλοι 43 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Σφοδρές μάχες στα βορειοανατολικά

Ουκρανικές πηγές έκαναν λόγο για σφοδρές μάχες στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας χθες Κυριακή, διαβεβαιώνοντας πως οι δυνάμεις του Κιέβου κρατούν τις θέσεις τους και σημειώνουν εδαφικά κέρδη σε κάποιους τομείς.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως σταμάτησε τις ουκρανικές δυνάμεις στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Ανακοίνωσε επίσης πως καταρρίφθηκαν τρία ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι που προσπάθησαν να πλήξουν τη Μόσχα και προκάλεσαν ζημιά σε πολυώροφο κτίριο όπου έχουν την έδρα τους κρατικές υπηρεσίες.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος: Τα «φαντάσματα του Μπαχμούτ» και η δράση τους στην ανατολική Ουκρανία