Skip to main content

Μακρόν: Η Γαλλία στέλνει πυραύλους μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

REUTERS/Johanna Geron

Όπως τόνισε ο Εμ. Μακρόν, οι πύραυλοι αυτοί θα βοηθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις να πλήξουν στόχους βαθιά πίσω από τις ρωσικές γραμμές

Την αποστολή πυραύλων κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Scalp στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του, προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, οι πύραυλοι αυτοί θα βοηθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις να πλήξουν στόχους βαθιά πίσω από τις ρωσικές γραμμές.

«Πιστεύω ότι σήμερα αυτό που είναι σημαντικό για εμάς είναι να στείλουμε ένα μήνυμα υποστήριξης προς την Ουκρανία και ενότητας του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

Γερμανία: Πακέτο βοήθειας 700 εκατ. στην Ουκρανία

Η Γερμανία θα προσφέρει επιπλέον όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία αξίας σχεδόν 700 εκατ. ευρώ, έγινε την ίδια ώρα γνωστό από γερμανικές κυβερνητικές πηγές.

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα στείλει σαφές και θετικό μήνυμα στην Ουκρανία

Τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε μελλοντικά να ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ πρόκειται να ξεκαθαρίσουν τα μέλη της συμμαχίας, δήλωσε στο μεταξύ ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Αναμένω ότι οι σύμμαχοι θα στείλουν ένα σαφές, ενιαίο και θετικό μήνυμα προς την κατεύθυνση της ένταξης της Ουκρανίας», είπε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ σε δηλώσεις του ενόψει την έναρξης των εργασιών της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

«Σύμφωνο» για μηχανισμούς ασφαλείας στην Ουκρανία

Ενάμιση χρόνο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι ηγέτες των 31 χωρών-μελών του ΝΑΤΟ επιδιώκουν να στείλουν ένα νέο μήνυμα ενότητας και υποστήριξης στο Κίεβο στη σύνοδο κορυφής του Βίλνιους.

Ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές τόνισαν στη «Ναυτεμπορική» ότι «το σύμφωνο θα προβλέπει την ενίσχυση της ουκρανικής ασφάλειας, αλλά και την παροχή του υψηλότερου επίπεδου προστασίας σε αυτή τη χώρα της ανατολικής Ευρώπης».