Skip to main content

Ισπανία: Στις 12.00 οι ανακοινώσεις Σάντσεθ

Ο Ισπανός πρωθυπουργός θα ανακοινώσει αν θα παραιτηθεί ή όχι

Ο πρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης, Πέδρο Σάντσεθ, θα ανακοινώσει στις 11:00 (12.00 ώρα Ελλάδος) την απόφασή του για το αν θα συνεχίσει να ηγείται του Moncloa.

Αρχικά τα ισπανικά μέσα είχαν αναφέρει ότι οι ανακοινώσεις θα γίνονταν στις 12.00 (ώρα Ισπανίας), αλλά τελικά ο Σάντσεθ αποφάσισε να επισπεύσει τη διαδικασία.

Τις τελευταίες πέντε ημέρες, ο σοσιαλιστής ηγέτης απουσίαζε από τη δημόσια ζωή για να σκεφτεί τη συνέχισή του στην εξουσία. Την περασμένη Τετάρτη, ο Σάντσεθ δημοσίευσε μια επιστολή προς το κοινό στην οποία ανακοίνωσε ότι σκέφτεται να παραιτηθεί λόγω «των πρωτοφανών επιθέσεων» από τη δεξιά και την ακροδεξιά κατά της συζύγου του, Μπεγόνια Γκόμεθ.

«Πρέπει να κάνω μια διακοπή και να σκεφτώ. Πρέπει επειγόντως να απαντήσω στο ερώτημα αν αξίζει τον κόπο, αν πρέπει να συνεχίσω ως επικεφαλής της κυβέρνησης ή να εγκαταλείψω αυτή την τιμή», έγραψε ο Σάντσεθ στην επιστολή.

Η ηγεσία του PP θα παρακολουθήσει την εμφάνιση του προέδρου στα κεντρικά του γραφεία στη Μαδρίτη, όπου συνεδριάζει η επιτροπή του.

Η δεύτερη αντιπρόεδρος και υπουργός Εργασίας, Γιολάντα Ντίαθ, σχεδιάζει να συναντηθεί με την ομάδα της για να αξιολογήσει την κατάσταση, αφού ενθάρρυνε τον πρόεδρο να συνεχίσει το Σαββατοκύριακο. Το PSOE στο σύνολό του εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του στον Σάντσεθ στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή το Σάββατο. Το ίδιο συνέβη με τους υποστηρικτές του κόμματος, οι οποίοι διαδήλωσαν για να υποστηρίξουν τον Ισπανό πρωθυπουργό.

Πηγή: El Pais