Skip to main content

Επεισόδια Ρέντη: 16 προφυλακίσεις για τη δολοφονία Λυγγερίδη και για εγκληματική οργάνωση

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Κάποιοι έχουν ηγετικό ρόλο στη δομή των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού

Συνολικά 16 κατηγορούμενοι μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους το Σαββατοκύριακο προφυλακίστηκαν  για την εγκληματική οργάνωση και την δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.  Κάποιο εξ αυτών έχουν, με βάση την δικογραφία, ηγετικό ρόλο στη δομή των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού.

Χθες προφυλακίστηκαν 9 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος ως αρχηγός των οργανωμένων οπαδών.

Για την υπόθεση έχουν προς το παρόν προφυλακιστεί συνολικά 19 άτομα. Πέραν των 16, υπάρχου και τρία άτομα, που κρίθηκαν ένοχα για κατοχή  και  διακίνηση ναρκωτικών.

Και νέα εντάλματα σύλληψης;

Πλέον οι δικαστικές αρχές μελετούν την – χιλιάδων σελίδων – δικογραφία, η οποία περιγράφει εγκληματική δράση συνολικά 167 κατηγορούμενων και θεωρείται βέβαιο ότι τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουν σε έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, προκειμένου να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης όλοι όσοι εμπλέκονται στη δολοφονία και σε άλλες εγκληματικές πράξεις.

Οι 8 μεγάλοι

Οκτώ εκ των 160 μελών της εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται στη δολοφονική επίθεση κατά του αρχιφύλακα Γιώργου Λυγγερίδη και σειρά άλλων επιθέσεων με υπόβαθρο οπαδικής βίας ήταν τα ηγετικά στελέχη της, στη βούληση των οποίων υποτάσσονταν όλα τα άλλα μέλη της.

Σύμφωνα και με το σχετικό διαβιβαστικό, το εν λόγω ηγετικό σύνολο αποτελούσε τον πυρήνα της οργάνωσης, πάνω στον οποίο στηριζόταν η αδιάλειπτη και συνεχής δράση της, επέλεγε τους στόχους, σχεδίαζε και οργάνωνε την εγκληματική δραστηριότητα, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο και κατά το εκτελεστικό στάδιο, με φυσική και καθοδηγητική παρουσία σε όλες σχεδόν τις έκνομες ενέργειες.

Τα νεαρότερα μέλη της οργάνωσης τούς αποκαλούν και ως «μεγάλους», τους γνωρίζουν τουλάχιστον φυσιογνωμικά και τους αναγνωρίζουν ως αρχηγούς της «Θύρας 7», δηλαδή των οργανωμένων φιλάθλων του Ολυμπιακού. Όλοι είχαν ή έχουν έμμισθη σχέση με την ΠΑΕ ή τον δήμο Πειραιά.

Δείτε αναλυτικά το προφίλ τους στο Infographic της Ναυτεμπορικής.

naftemporiki.gr