Skip to main content

Ζ. Μπορέλ: Ενεργοποίηση του κέντρου αντιμετώπισης κρίσεων

«Η υποστήριξή μας στην Ουκρανία συνεχίζεται αμείωτη»

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Με τους υπουργούς Εξωτερικών της G7 επικοινώνησε ο Ζοζέπ Μπορέλ, Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, ενώ προχώρησε και στην ενεργοποίηση του κέντρου αντιμετώπισης κρίσεων.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπορέλ αναφέρει: «Είχα επικοινωνία με τους Υπουργούς Εξωτερικών της G7 για την ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στη Ρωσία. Εν όψει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ της Δευτέρας, συντονίζομαι εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχω ενεργοποιήσει το κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων. Η υποστήριξή μας στην Ουκρανία συνεχίζεται αμείωτη».

Παράλληλα, και η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ μίλησε με τους ομολόγους της στην G7, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η υπουργός Εξωτερικών Μπέρμποκ συζήτησε την κατάσταση με τους υπουργούς Εξωτερικών της G7», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου, προσθέτοντας ότι η ομάδα διαχείρισης έκτακτων καταστάσεων της γερμανικής κυβέρνησης συνεδριάζει εξετάζοντας την κατάσταση στη Μόσχα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.