Skip to main content

Απτόητος ο Τζόνσον, θυμάται πάλι το Terminator: «Θα επιστρέψω»

REUTERS/Peter Cziborra

Νέες δηλώσεις από τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας: «Να υλοποιήσουμε το απόλυτο Brexit»

Δεν λέει να κοπάσει η κόντρα-έριδα-βεντέτα μεταξύ Μπόρις Τζόνσον και του πρώην υφισταμένου του και νυν πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ.

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει εμπλακεί σε έναν πόλεμο λέξεων με τον σημερινό ηγέτη του «νησιού», κατηγορώντας τον τη Δευτέρα ότι «λέει ανοησίες» σε μια διαμάχη για την προσπάθεια του Τζόνσον να ανταμείψει συμμάχους του με θέσεις στη μη εκλεγμένη Βουλή των Λόρδων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Ρίσι Σούνακ δήλωσε ότι ο κ. Τζόνσον τού ζήτησε να παρακάμψει τις συστάσεις τους ή «να δώσει υποσχέσεις στους ανθρώπους». Αλλά είπε ότι αρνήθηκε, προσθέτοντας ότι ήταν «κάτι που δεν ήμουν διατεθειμένος να κάνω»: «Δεν ήμουν διατεθειμένος να το κάνω αυτό, δεν το θεωρούσα σωστό. Και αν αυτό δεν αρέσει στον κόσμο, τότε δυστυχώς», δήλωσε σε συνέδριο τεχνολογίας στο Λονδίνο.

Βρετανία: Νέο επεισόδιο στη βεντέτα Σούνακ – Τζόνσον

Σε ένα μήνυμα που έστειλε κατά τη διάρκεια της νύχτας στην εφημερίδα Daily Express που τάσσεται υπέρ του Brexit, ο Τζόνσον -ο οποίος ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αποχωρεί από το κοινοβούλιο- έβγαλε προκλητικό τόνο και αναφέρθηκε στην ταινία Terminator (Ο Εξολοθρευτής, 1984)

«Πρέπει να υλοποιήσουμε πλήρως το Brexit και το μανιφέστο του 2019», είπε. «Πρέπει να συντρίψουμε τους Εργατικούς στις επόμενες εκλογές».

Και συνέχισε όπως αναφέρει το Politico: «Τίποτα λιγότερο από την απόλυτη νίκη και το απόλυτο Brexit δεν αρκεί – και όπως είπε ο μεγάλος Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, “θα επιστρέψω”».

Μεγάλος οπαδός της ταινίας πρέπει να είναι ο Μπόρις Τζόνσον, αφού και πέρυσι είχε πει την γνωστή ατάκα: «Hasta la vista, baby», στην τελευταία του συνεδρίαση στη Βουλή των Κοινοτήτων με την ιδιότητα του πρωθυπουργού.

Η ανακοίνωση του Τζόνσον την Παρασκευή ότι παραιτείται από βουλευτής -μαζί με οργισμένες αιχμές τόσο κατά της κοινοβουλευτικής έρευνας για τη συμπεριφορά του στην υπόθεση Partygate όσο και κατά της ηγεσίας του Συντηρητικού Κόμματος από τον Σούνακ- κυριάρχησαν στη συζήτηση στο Ουέστμινστερ για μέρες.

Ερωτηθείς σχετικά με τη διαμάχη τη Δευτέρα, και αν ο Τζόνσον είχε προσπαθήσει να τον υπονομεύσει, ο Σούνακ είπε: «Ο Μπόρις Τζόνσον μου ζήτησε να κάνω κάτι που δεν ήμουν διατεθειμένος να κάνω επειδή δεν το θεωρούσα σωστό. Αυτό ήταν είτε να παρακάμψω την επιτροπή [διορισμών της Βουλής των Λόρδων] είτε να δώσω υποσχέσεις σε ανθρώπους».