Skip to main content

Σφοδρή επίθεση Λεπέν στον Μακρόν: «Βρίσκεται πίσω από όλα τα δεινά του γαλλικού λαού»

REUTERS/Sarah Meyssonnier

«Πάντα δημαγωγός η Λεπέν», απάντησε η πλευρά Μακρόν

«Η αιτία των δεινών μας βρίσκεται πίσω από ένα όνομα: Μακρόν!» Η Μαρίν Λεπέν, ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού, επισήμανε τη Δευτέρα ότι απορρίπτει «το πρόσωπο και το σχέδιο» του αρχηγού του κράτους κατά τη διάρκεια της ομιλίας της την 1η Μαΐου στη Χάβρη.

Μπροστά σε περίπου 1.500 άτομα, η επικεφαλής των βουλευτών του RN, που ήδη κοιτάζει προς το 2027, περιέγραψε σε αντιπαράθεση το «σχέδιο εθνικής ανάκαμψης» της, που κατά την ίδια θα φέρει «κοινωνική ειρήνη».

«Δεν είναι πολιτικός, είναι στην καλύτερη περίπτωση μια μικρή πολιτικός» ανταπάντησε ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν καλεσμένος στο BFM σήμερα Τρίτη το πρωί. Ο υπουργός Εσωτερικών προσπάθησε να απαξιώσει τις φιλοδοξίες του Εθνικού Συναγερμού (RN), που παρουσιάζεται ως «κόμμα της τεμπελιάς».

Το Rassemblement National είχε κρατηθεί μακριά από τις συζητήσεις για το συνταξιοδοτικό, αφήνοντας τις διαδηλώσεις και τις έντονες ανταλλαγές απόψεων στο Nupes. Όπως και η ηγέτιδά του, το κόμμα αρκέστηκε σε μια αντιπολίτευση μέσω των μέσων ενημέρωσης και του κοινοβουλίου στη μεταρρύθμιση.

Η Μαρίν Λεπέν παραμένει πάντα «στην πλευρά της δημαγωγίας», καυτηρίασε ο Νταρμανέν: «Μπορείτε να μου αναφέρετε μία πρόταση, μία θαρραλέα πράξη της κυρίας Λεπέν, μία πράξη που δεν είναι στην πλειοψηφία των δημοσκοπήσεων;», ρώτησε.

«Η Λεπέν δεν θα πει ποτέ κάτι που θα είχε ως συνέπεια μια αρνητική για εκείνη δημοσκόπηση», επέμεινε. Και ο υπουργός προειδοποίησε μεταφορικά: «Προσέξτε, δεν είμαστε η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων κυρία Λεπέν. Δεν είναι ο Γάτος του Τσεσάιρ».

naftemporiki.gr