Skip to main content

H επιστολή της Μέγκαν Μαρκλ στον Κάρολο και το σχόλιό της λίγο πριν τη στέψη

Η επιστολή φέρεται να είχε σταλεί το 2021 αλλά οι πληροφορίες για αυτή έρχονται στο φως λίγες εβδομάδες πριν από τη στέψη του Καρόλου.

Την αντίδραση της Μέγκαν Μαρκλ πυροδότησαν ρεπορτάζ στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία, όταν παραχώρησε την περιβόητη συνέντευξη στην Όπρα, είχε στείλει επιστολή στον πεθερό της, νυν βασιλιά Κάρολο, εκφράζοντας ανησυχία για την «ασυνείδητη προκατάληψη» εντός της βασιλικής οικογένειας.

Εκπρόσωπος της Μέγκαν, συζύγου του πρίγκιπα Χάρι και Δούκισσας του Σάσεξ, είπε ότι «ασχολείται με τη ζωή της στο παρόν, χωρίς να σκέφτεται τις αλληλογραφίες πριν από δύο χρόνια που σχετίζονται με συνομιλίες πριν από τέσσερα χρόνια».

«Οποιαδήποτε διαφορετική υπόνοια (όσον αφορά στην επιστολή) είναι ψευδής και ειλικρινά γελοία», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Μέγκαν και κατέληξε σε καυστικό ύφος: «Ενθαρρύνουμε τα ταμπλόιντ ΜΜΕ και διάφορους βασιλικούς ανταποκριτές να σταματήσουν το εξουθενωτικό τσίρκο που δημιουργούν μόνοι τους».

Το σχόλιο ακολουθεί αναφορές στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης που ισχυρίζονταν ότι η Μέγκαν είχε στείλει μια επιστολή στον σημερινό βασιλιά Κάρολο, αμέσως μετά τη συνέντευξή της με την Όπρα Γουίνφρεϊ το 2021.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών μέσων ενημέρωσης, η Δούκισσα του Σάσεξ εξέφρασε την ανησυχία της στον πεθερό της στην επιστολή της για «ασυνείδητη προκατάληψη» μέσα στη βασιλική οικογένεια.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης-βόμβας στην Όπρα Γουίνφρι το 2021 η Μέγκαν ισχυρίστηκε ότι ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας είχε κάνει εικασίες για το χρώμα του δέρματος του αγέννητου γιου της. Αναρωτιόταν συγκεκριμένα πόσο σκούρο θα ήταν το δέρμα του παιδιού.

Το επεισόδιο καταγράφηκε περαιτέρω στην αυτοβιογραφία του Χάρι, καθώς και στη σειρά ντοκιμαντέρ του ζευγαριού στο Netflix, όπου ο Χάρι κατηγορούσε τα μέλη της οικογένειάς του για «ασυνείδητη προκατάληψη» – που τους τύφλωσε και οδήγησε σε συγκρούσεις.

«Είπα ότι η διαφορά εδώ είναι το φυλετικό στοιχείο», είχε πει ο Χάρι. «Αυτοί είναι οι σκελετοί στην ντουλάπα που κάνουν συχνά μια ανεπιθύμητη εμφάνιση στην καθημερινή ζωή αυτής της οικογένειας – μερικές φορές, ξέρετε, είστε μέρος του προβλήματος και όχι μέρος της λύσης και υπάρχει ένα τεράστιο επίπεδο ασυνείδητης προκατάληψης» είπε ο Χάρι.

«Το θέμα με την ασυνείδητη προκατάληψη – στην πραγματικότητα δεν φταίει κανείς. Αλλά από τη στιγμή που έχει επισημανθεί ή εντοπιστεί μέσα σας, τότε πρέπει να το διορθώσετε».

Οι ισχυρισμοί για την αλληλογραφία μεταξύ του Καρόλου και της Μέγκαν έρχονται λίγες  εβδομάδες πριν από τη στέψη του βασιλιά, στην οποία θα παρευρεθεί ο πρίγκιπας Χάρι, αλλά όχι η Μέγκαν, η οποία θα μείνει στις Ηνωμένες Πολιτείες με τα παιδιά της.

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα θα στεφθούν στις 6 Μαΐου στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, όπου θα πραγματοποιηθούν τρεις ημέρες δημοσίων εορτασμών σε όλη τη χώρα.