Skip to main content

RT France: Κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης από γαλλικό δικαστήριο

REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Το εμπορικό δικαστήριο της Ναντέρ ανακοίνωσε την πτώχευση του μέσου

Ένα γαλλικό εμπορικό δικαστήριο κήρυξε επίσημα πτώχευση στο υποστηριζόμενο από το Κρεμλίνο μέσο ενημέρωσης RT France, ανακοίνωσε την Παρασκευή η πρόεδρος της εταιρείας Ξένια Φεντόροβα.

“Το δικαστήριο της Ναντέρ έλαβε την απόφαση να θέσει υπό εκκαθάριση το RT France – ένα μέσο ενημέρωσης που δεν ικανοποίησε τον Εμανουέλ Μακρόν από την έναρξή του και, στο οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις από την ΕΕ πριν από ένα χρόνο ως προληπτικό μέτρο λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία”, έγραψε η Φεντόροβα στο Twitter το βράδυ της Παρασκευής.

Τον Μάρτιο του περασμένου έτους, η ΕΕ απαγόρευσε στα χρηματοδοτούμενα από τη ρωσική κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης, όπως το Sputnik και το RT, παλαιότερα γνωστό ως Russia Today, να εκπέμπουν στην Ευρώπη, αφού η Ρωσία εξαπέλυσε πόλεμο πλήρους κλίμακας στην Ουκρανία.

Οι κυρώσεις, ωστόσο, δεν εμπόδισαν τα πρακτορεία να παράγουν περιεχόμενο. Τον περασμένο χρόνο, το ρωσικό κανάλι συνέχισε να παράγει, να δημοσιεύει και να μεταδίδει υλικό, το οποίο απευθύνεται όλο και περισσότερο σε γαλλόφωνο κοινό σε αφρικανικές χώρες όπως το Μάλι και η Μπουρκίνα Φάσο.

Νωρίτερα φέτος, η γαλλική κυβέρνηση μπλόκαρε τους τραπεζικούς λογαριασμούς του RT France μετά το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων που αποφάσισε η ΕΕ τον Δεκέμβριο. Στη συνέχεια η εταιρεία τέθηκε υπό αναγκαστική διαχείριση και έκτοτε βρίσκεται αντιμέτωπη με την πτώχευση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Politico