Skip to main content

Ιταλία: Σάλος με τις δηλώσεις στελέχους της κυβέρνησης που συνέκρινε την υποκατάστατη μητρότητα με την παιδεραστία

youtube

«Διαστρεβλώθηκαν τα λόγια μου», λέει ο ίδιος απειλώντας με αγωγές.

Κατά της υποκατάστατης μητρότητας εμφανίζονται στελέχη της κυβέρνησης Μελόνι, την ώρα που τα δικαιώματα των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών και η προσφυγή τους σε παρένθετη μητρότητα, αποτελεί κύριο πολιτικό θέμα τις ημέρες αυτές στην Ιταλία.

Σε σημερινή συνέντευξή του στο ιδιωτικό κανάλι La 7, o Φεντερίκο Μολικόνε, πρόεδρος της επιτροπής πολιτιστικών θεμάτων της Βουλής της Ρώμης και στέλεχος των Αδελφών της Ιταλίας, υπογράμμισε ότι «η υποκατάσταση μητρότητα αποτελεί αδίκημα, το οποίο είναι σοβαρότερο και από την παιδεραστία».

H ιταλική κεντροαριστερά, μέσω της βουλευτή Ιρένε Μάντζι, απάντησε ότι «ο Μολικόνε βρίσκεται σε φάση ντελίριου» και ότι «αυτό που έχει σημασία δεν είναι το συγκεκριμένο ντελίριο, αλλά να μην δημιουργηθούν οικογένειες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας και να τυχαίνουν πάντα σεβασμού και προστασίας τα δικαιώματα των παιδιών».

«Διαστρεβλώθηκαν τα λόγια μου»

«Διαστρεβλώθηκαν τα λόγια μου», είπε μετά τη θύελλα αντιδράσεων ο Μολικόνε, τονίζοντας ότι αναφέρθηκε στην παρένθετη μητρότητα που χρησιμοποιείται ακόμη και για τη δημιουργία παιδιών που χρησιμοποιούνται για εμπορία οργάνων.

Όπως διευκρίνισε, το σκεπτικό του αυτό το εξήγησε αμέσως, ενώ επεσήμανε ότι για όσους αναφέρουν αυτά τα λόγια, χωρίς το σύνολο του συλλογισμού, θα εξετάσει το ενδεχόμενο αγωγής.

Σε δηλώσεις της σε εκπομπή της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, η υπουργός Ισότητας και Οικογένειας, Εουτζένια Ροτσέλα, δήλωσε χθες ότι «η υποκατάστατη μητρότητα δημιουργεί μια αγορά παιδιών» και ότι «υπάρχουν διεθνείς εκθέσεις -μάλιστα προσπάθησαν να οργανώσουν μία και στο Μιλάνο- αλλά στην Ιταλία η υποκατάσταση μητρότητα απαγορεύεται».

«Με την υιοθεσία διορθώνουμε μια ζημιά, ενώ με την υποκατάστατη μητρότητα προγραμματίζουμε μια άλλη ζημιά», πρόσθεσε η Ροτσέλα.

Σημειώνεται ότι το περασμένο Σάββατο, οι οικογένειες Ουράνιο Τόξο, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, στελέχη των Πέντε Αστέρων και της Ιταλικής Αριστεράς συμμετείχαν σε κινητοποίηση στο Μιλάνο με αίτημα να συνεχίσουν να εγγράφονται στα ληξιαρχεία των ιταλικών πόλεων τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών

Μιλάνο: Διαμαρτυρία των οικογενειών «Ουράνιο Τόξο» για τη νομική τους αναγνώριση

Οι οικογένειες υπογραμμίζουν ότι «επιθυμούν να εγκριθεί νόμος, όπως συνέβη σε όλες, σχεδόν, τις ευρωπαϊκές χώρες, ο οποίος να προβλέπει την νομική ύπαρξη των παιδιών τους και να επιτρέπει στους γονείς, να αναγνωρίζεται ο ρόλος τους».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ