Skip to main content

Στις 20 Μαρτίου η Διεθνής Διάσκεψη Δωρητών για τους πληγέντες από τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία

REUTERS/Umit Bektas

Η Διάσκεψη των Δωρητών συνδιοργανώνεται από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Ουλφ Κρίστερσον.

Η Διεθνής Διάσκεψης Δωρητών για την υποστήριξη των πολιτών που επλήγησαν από τους σεισμούς στην Τουρκία και την Συρία θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

Η Διάσκεψη των Δωρητών συνδιοργανώνεται από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Ουλφ Κρίστερσον (καθώς η Σουηδία έχει την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ) και διοργανώνεται σε συντονισμό με τις τουρκικές αρχές.

Η Διάσκεψη θα είναι ανοιχτή στα κράτη μέλη της ΕΕ, στις υποψήφιες και δυνητικά υποψήφιες χώρες, στις γειτονικές και τις χώρες εταίρους, στα μέλη της G20 -εκτός από τη Ρωσία- κράτη μέλη της Συνεργασίας του Κόλπου, καθώς και στον ΟΗΕ, διεθνείς οργανισμούς, ανθρωπιστικούς φορείς, διεθνή και ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Ο μεγάλος σεισμός των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου. Ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί. Το χτύπημα του Εγκέλαδου έχει στοιχίσει τη ζωή σε 46.000 ζωές στην Τουρκία και 6.000 στη γειτονική Συρία.

Τα Ηνωμένα Έθνη υπολογίζουν ότι οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία ανέρχονται σε πάνω από 100 δισ. δολάρια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

Τουρκία: Τα μωρά του σεισμού – Χωρίς γονείς και όνομα περιμένουν ακόμη το θαύμα