Skip to main content

Wizz Air: Αναστέλλει τις πτήσεις της από το Κισινάου για λόγους ασφαλείας

REUTERS/Bernadett Szabo/File Photo

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, ένας ρωσικός πύραυλος εκτοξεύθηκε πάνω από τον εναέριο χώρο της Μολδαβίας.

Την αναστολή όλων των πτήσεών της προς την πρωτεύουσα της Μολδαβίας, Κισινάου, ανακοίνωσε σήμερα η Wizz Air, από τις 14 Μαρτίου λόγω των ανησυχιών για την ασφάλεια του εναέριου χώρου της, όπως μεταδίδει το BBC.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, ένας ρωσικός πύραυλος εκτοξεύθηκε πάνω από τον εναέριο χώρο της Μολδαβίας. Η αρχή πολιτικής αεροπορίας της Μολδαβίας χαρακτήρισε την απόφαση της αεροπορικής εταιρείας αιφνίδια και λυπηρή.

Η Μολδαβία είναι μια από τις φτωχότερες οικονομίες της Ευρώπης και έχει εκτεθεί σε μεγάλο βαθμό στον πόλεμο στην Ουκρανία. Η αεροπορική εταιρεία ανέφερε: «Η αεροπορική εταιρεία δεν έχει καμία σχέση με τη Μολδαβία: «Η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος παραμένει η νούμερο ένα προτεραιότητα της Wizz Air». «Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μολδαβία και τον αυξημένο, αλλά όχι άμεσο, κίνδυνο στον εναέριο χώρο της χώρας, η Wizz Air έλαβε τη δύσκολη αλλά υπεύθυνη απόφαση να αναστείλει όλες τις πτήσεις προς Κισινάου από τις 14 Μαρτίου».

Η αρχή πολιτικής αεροπορίας της Μολδαβίας δήλωσε ότι η αεροπορική εταιρεία είχε ζητήσει έγκριση για το καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεών της στις 14 Φεβρουαρίου και η υπηρεσία «διαπίστωσε ότι οι πτήσεις στον εθνικό εναέριο χώρο μπορούν να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια ακολουθώντας μια σειρά διαδικασιών».

Η αρχή δήλωσε ότι θα λάβει «όλες τις απαραίτητες ενέργειες» για να επιστρέψει η Wizz Air στο αεροδρόμιο του Κισινάου το συντομότερο δυνατό και να προσελκύσει άλλες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους. Η Wizz Air δήλωσε ότι θα υπάρξουν περισσότερες πτήσεις από όλη την Ευρώπη προς την πόλη Ιάσιο της ανατολικής Ρουμανίας, κοντά στα σύνορα με τη Μολδαβία, ως αντικατάσταση της υπηρεσίας του Κισινάου.

Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί μεταξύ της Μόσχας και της κυβέρνησης της Μολδαβίας. Η Μολδαβία, σφηνωμένη ανάμεσα στη Ρουμανία και την Ουκρανία, έγινε υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ το περασμένο καλοκαίρι.

naftemporiki.gr