Skip to main content

Σεισμός σε Τουρκία και Συρία: 300 στρατιώτες για βοήεθια στέλνει ο Πούτιν

REUTERS TV/via REUTERS

Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο ομολόγό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον ομολόγό από τη Συρία Μπασάρ αλ Άσαντ εξέφρασε τα συλληπητήριά του για τα θύματα των φονικών σεισμών

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε υποσχεθεί βοήθεια στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας και στέλνει άμεσα 300 στρατιώτες προς αρωγή και ενώ ήδη 2.300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, 300 στρατιώτες και 60 οχήματα κινητοποιούνται για να «μετακινήσουν ερείπια, να αναζητήσουν θύματα και να τους παράσχουν ιατρική βοήθεια στις περιοχές που έχουν υποστεί τις περισσότερες καταστροφές».

Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο ομολόγό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον ομολόγό από τη Συρία Μπασάρ αλ Άσαντ εξέφρασε τα συλληπητήριά του για τα θύματα των φονικών σεισμών, προσφέροντας τη στήριξη της Μόσχας στις προσπάθειες διάσωσης και βοήθειας.

Σεισμός σε Τουρκία και Συρία: Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων, 2.300 οι νεκροί

Όπως αναφέρει το AFAD, ο δημόσιος τουρκικός φορέας διαχείρισης καταστροφών, περίπου 1500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Τουρκία και άλλοι 800 ως τώρα στη Συρία.

Οι σεισμοί έχουν αφήσει πίσω τους τουλάχιστον 8.533 τραυματίες. 2.834 κτίρια έχουν καταρρεύσει, εγείροντας φόβους για ακόμη βαρύτερο απολογισμό.

Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται τις επόμενες ώρες, άλλωστε συνεχώς και κάθε λίγα λεπτά ανακοινώνονται περισσότερα θύματα, καθώς οι διασώστες αναζητούν επιζώντες. Δεν είναι ακόμη σαφές πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα του δεύτερου σεισμού.

naftemporiki.gr