Skip to main content

Πούτιν για σεισμό 7,8 Ρίχτερ: Έτοιμη η Ρωσία να προσφέρει βοήθεια στην Τουρκία και τη Συρία

Reuters

Ο Ρώσος πρόεδρος έχει καλές σχέσεις με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και είναι στενός σύμμαχος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η είδηση του μεγάλου σεισμού των 7,8 Ρίχτερ στη Συρία και την Τουρκία έχει προκαλέσει κύμα συμπαράστασης διεθνώς. Ο σεισμός, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό, έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 670 ανθρώπους και στις δύο χώρες, ενώ χιλιάδες  έχουν κατακλύσει τα νοσοκομεία.

Ανάμεσα στους ηγέτες που δήλωσαν έτοιμοι να προσφέρουν βοήθεια είναι και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος έχει καλές σχέσεις με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Ρωσία είναι επίσης στενός σύμμαχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, και διατηρεί σημαντική στρατιωτική παρουσία στη χώρα.

«Παρακαλώ δεχθείτε τα βαθιά μου συλλυπητήρια για τις πολλές ανθρώπινες απώλειες και την ευρεία καταστροφή που προκάλεσε ένας ισχυρός σεισμός στη χώρα σας», έγραψε ο Ρώσος πρόεδρος στο μήνυμά του προς τον Ερντογάν. «Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε την απαραίτητη βοήθεια προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Ξεχωριστά ο Πούτιν δήλωσε στον Άσαντ ότι η Ρωσία μοιράζεται «τη λύπη και τον πόνο όσων έχασαν αγαπημένους τους» και έχει ήδη επισημάνει ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια στη Δαμασκό.

Νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές υποδομές στη Συρία δεν έχουν υποστεί ζημιές από τον σεισμό.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters