Skip to main content

Σεισμός σε Τουρκία – Συρία: Συλλυπητήρια και από Μπάιντεν, σε ετοιμότητα οι ΗΠΑ για την παροχή βοήθειας

U.S. President Joe Biden delivers remarks during a meeting with business and labor leaders at the White House, in Washington, U.S., November 18, 2022. REUTERS/Elizabeth Frantz

«Ζήτησα από τις ομάδες μου να συνεχίσουν να παρακολουθούν την κατάσταση πολύ στενά», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Bαθιά λυπημένος για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τον σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, μέσω twitter.

«Ζήτησα από τις ομάδες μου να συνεχίσουν να παρακολουθούν την κατάσταση πολύ στενά, σε συντονισμό με την Τουρκία, και να παρέχουν κάθε απαραίτητη βοήθεια, όποια κι αν είναι αυτή», είπε σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής καταγράφονται σε Τουρκία και Συρία, μετά το διπλό φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου. 45 χώρες έχουν προσφέρει βοήθεια για έρευνες και διάσωση επιζώντων. Έτοιμη να συνδράμει και η Ελλάδα. 1.800 οι νεκροί, μέχρι στιγμής, με τον απολογισμό να αναμένεται να αυξηθεί. Συγκλονιστικές εικόνες μέσα από τα συντρίμμια, όπου συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανεύρεση επιζώντων.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για τη χειρότερη καταστροφή από το 1939. Σημειώνεται ότι 2.824 κτίρια έχουν καταρρεύσει μόνο στην Τουρκία, παγιδεύοντας χιλιάδες ανθρώπους κάτω από τα συντρίμμια.

Το επίκεντρο του πρώτου σεισμού ήταν στην περιοχή Πάζαρτσικ, στην επαρχία Καχρανμαρμαράς (νοτιοανατολικά), περίπου 18 χιλιόμετρα από την πόλη Γκαζιαντέπ και 60 χλμ. από τα σύνορα με τη Συρία σε ευθεία γραμμή, ενώ είχε εστιακό βάθος 7 χιλιομέτρων.

naftemporiki.gr