Skip to main content

ING: Κλείνει τα γραφεία στο Άμστερνταμ τις Παρασκευές για εξοικονόμηση ενέργειας

REUTERS/Francois Lenoir

Η πληρότητα σε αυτά τα γραφεία τις Παρασκευές ήταν ήδη κάτω από το 10%

Η ING αποφάσισε να κλείσει τρία από τα κεντρικά της γραφεία στο νοτιοανατολικό Άμστερνταμ τις Παρασκευές για εξοικονόμηση ενέργειας λόγω χαμηλής πληρότητας.

Η απόφαση είναι μέρος ενός πιλοτικού έργου που ξεκινά τον Ιανουάριο, καθώς η ολλανδική τράπεζα στοχεύει να εξοικονομήσει περισσότερες από 150.000 κιλοβατώρες ανά μήνα, συγκρίσιμες με τη μέση μηνιαία κατανάλωση ενέργειας 122 νοικοκυριών.

Η πληρότητα σε αυτά τα γραφεία τις Παρασκευές ήταν ήδη κάτω από το 10%, σύμφωνα με μια ανάρτηση στο LinkedIn από έναν υπάλληλο της ING. Οι εργαζόμενοι προτιμούσαν την τηλεργασία. Ένας εκπρόσωπος της ING επιβεβαίωσε τα σχέδια στο Bloomberg το Σάββατο.

Το κλείσιμο των γραφείων της ING ακολουθεί μια παρόμοια κίνηση από την ολλανδική στατιστική υπηρεσία Centraal Bureau voor de Statistiek ή CBS, η οποία κλείνει ορισμένους από τους ορόφους των κτιρίων του στη Χάγη και στο Heerlen τις Παρασκευές για να εξοικονομήσει 8% στους λογαριασμούς ενέργειας.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει ανατρέψει τις σχέσεις με τον σημαντικότερο προμηθευτή ενέργειας της Ευρώπης, τη Ρωσία, ωθώντας τις κυβερνήσεις και τις εταιρείες σε όλη την ήπειρο να λάβουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές.

Εν τω μεταξύ, πολλοί εταιρικοί υπάλληλοι στην Ολλανδία και σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να απολαμβάνουν ευέλικτες εργασιακές ρυθμίσεις αφού η πανδημία τροφοδότησε μια αλλαγή στην εργασία. Το ολλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε ακόμη και νομοθεσία για την καθιέρωση της τηλεργασία ως νόμιμο δικαίωμα, καθιστώντας την Ολλανδία μία από τις πρώτες χώρες που χορηγούν με νόμο ευελιξία στην εξ αποστάσεως εργασία.

Η νομοθεσία εγκρίθηκε από την κάτω βουλή του κοινοβουλίου της Ολλανδίας τον Ιούλιο, αλλά εξακολουθεί να χρειάζεται και το πράσινο φως από την ολλανδική Γερουσία πριν από την τελική έγκρισή της.

Πηγή: Bloomberg