Skip to main content

Γαλλία- Ιρλανδία περισσότερο ευάλωτες σε διακοπές ρεύματος

Έκθεση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς (Entsoe)

Γαλλία και η Ιρλανδία κινδυνεύουν περισσότερο από διακοπές ρεύματος, σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς (Entsoe), για την αξιολόγηση της ασφάλειας του εφοδιασμού με ηλεκτρική ενέργεια κατά τον προσεχή χειμώνα.

Υπογραμμίζεται επίσης, σύμφωνα με την Liberation,  ότι ανησυχίες υφίστανται για τη Βρετανία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία, τη Μάλτα και την Κύπρο. Όσον αφορά τις ανησυχίες που αναφέρθηκαν για την Κύπρο, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς εξηγεί ότι “είναι απίθανο η Κύπρος να αντιμετωπίσει προβλήματα” αυτό το χειμώνα, αλλά ότι λόγω της απομόνωσής της, θα μπορούσαν να υπάρξουν προβλήματα με τη διαθεσιμότητα ισχύος σε περίπτωση απρογραμμάτιστων διακοπών και δυσμενών καιρικών συνθηκών».

Υπενθυμίζεται ότι ,ο  Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει δηλώσει ότι είναι «παράλογο» να ανησυχούν οι Γάλλοι για τις διακοπές ρεύματος  καθώς επέμεινε ότι η χώρα θα ξεπεράσει το κρύο παρά την πανευρωπαϊκή ενεργειακή κρίση.

«Δεν πρέπει να τρομάζουμε τους ανθρώπους. Πρέπει να το σταματήσουμε αυτό», είπε ο Μακρόν . «Θα ξεπεράσουμε αυτόν τον χειμώνα, παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία», υποστήριξε

Βέβαια ο Γάλλος πρόεδρος  κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, συνέστησε μεν ψυχραιμία στους Γάλλους απέναντι σε πιθανές διακοπές ρεύματος, χωρίς όμως και να τις αποκλείει.