Skip to main content

Μακρόν: Νέα τηλεφωνική συνομιλία με Πούτιν μετά την G20

Firdia Lisnawati/Pool via REUTERS

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα συζητήσει ξανά τηλεφωνικά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, «αμέσως μετά τη Σύνοδο της G20», ανακοίνωσε το Ελιζέ.

Το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων ανακοίνωσε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θα τηλεφωνήσει στον Βλαντιμίρ Πουτίν μετά τη σύνοδο κορυφής της G20.

Ο Ρώσος πρόεδρος είναι ένας από τους μεγάλους απόντες.

Ο Γάλλος θα «συνεχίσει» να συνομιλεί με τον Ρώσο ομόλογό του και θα τον καλέσει μετά από αυτή τη συνάντηση, ανέφερε το Ελιζέ.

«Υπάρχει μια σειρά από εντάσεις και απομόνωση που είναι μια από τις αιτίες αυτής της επιλογής» του Βλαντιμίρ Πούτιν να μην έρθει, αλλά ο αρχηγός του κράτους θα «συνεχίσει να συζητά» μαζί του και «θα τον καλέσει μετά από αυτήν την G20», σημείωσε η γαλλική προεδρία, την παραμονή της έναρξης της συνόδου κορυφής.

Άλλωστε οι συνομιλίες Μακρόν-Πούτιν ήταν συχνές -αλλά άκαρπες- ειδικά το πρώτο διάστημα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος για μήνες δεν επιβεβαίωνε την συμμετοχή του. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών) Σεργκέι Λαβρόφ θα ηγηθεί της ρωσικής αντιπροσωπείας στην G20. Το πρόγραμμα του προέδρου Πούτιν τελεί ακόμη υπό διαμόρφωση, μπορεί να συμμετάσχει ψηφιακά» στις εργασίες, ανέφερε η Γιούλια Τόμσκαγια, αρμόδια για το πρωτόκολλο στη ρωσική πρεσβεία στην Τζακάρτα.