Skip to main content

Βρετανία: Μικρή παράταση για την παρουσίαση του δημοσιονομικού σχεδίου- Στις 17 Νοεμβρίου

Το νέο δημοσιονομικό σχέδιο που αναμενόταν να ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζέρεμι Χαντ, στις 31 Οκτωβρίου πήρε μικρή παράταση.

Το σχέδιο θα ανακοινωθεί στις 17 Νοεμβρίου μετά από απόφαση του νέου πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σούνακ  σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει περισσότερο χρόνο στον ΥΠΟΙΚ για να λάβει τις «σωστές αποφάσεις» σχετικά με τη διαχείριση της βρετανικής οικονομίας.

Η αναβολή ανακοινώθηκε σε σχετική ενημέρωση για τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη. 

Στη συνεδρίαση ο Σούνακ είπε ότι «είναι σημαντικό να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις και να βρεθεί χρόνος για να επιβεβαιωθούν αυτές οι αποφάσεις με το Υπουργικό Συμβούλιο». Το δημοσιονομικό σχέδιο «θα καθορίσει πώς θα θέσουμε τα δημοσιονομικά σε βιώσιμες βάσεις και πώς θα ρίξουμε το χρέος μεσοπρόθεσμα, και θα συνοδεύεται από μια πλήρη πρόβλεψη από το Γραφείο Υπευθυνότητας Προϋπολογισμού».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζέρεμι Χαντ  είχε διοριστεί υπουργός Οικονομικών από την Λιζ Τρας μετά την απομάκρυνση του Κουάζι Κουάρτενγκ, του οποίου ο μίνι-προϋπολογισμός προκάλεσε το χάος στην βρετανική οικονομία και την αρχή του τέλους για την πρωθυπουργία της Τρας.  Ο Χαντ, ο οποίος παρέμεινε στο κυβερνητικό σχήμα που ανακοίνωσε χθες ο Σούνακ, μετά τον διορισμό του ακύρωσε σχεδόν όλες τις φοροελαφρύνσεις που είχε εξαγγείλει ο Κουάρτενγκ και προειδοποίησε ότι θα έρθουν «δύσκολα μέτρα».

naftemporiki.gr