Skip to main content

Έκτακτη συνεδρίαση της G7 μετά τις πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι συμφώνησε με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς για την ανάγκη να συγκληθεί άμεσα συνάντηση της G7, μετά το σημερινό ρωσικό μπαράζ επιθέσεων εναντίον της Ουκρανίας.

Ο Γερμανός καγκελάριος έχει ήδη μιλήσει τηλεφωνικά με τον Ζελένσκι και τον διαβεβαίωσε «για την αλληλεγγύη της Γερμανίας και των άλλων κρατών της G7»,επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης. Η G7 θα ξεκινήσει συνομιλίες μέσω τηλεδιάσκεψης στις 14:00 τοπική ώρα (12:00 GMT) την Τρίτη.

Ο Ζελένσκι επιβεβαίωσε ότι μίλησε με τον Σολτς. «Η ομιλία μου είναι προγραμματισμένη, σε αυτή θα μιλήσω για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Επίσης συζητήσαμε το θέμα της αύξησης της πίεσης προς τη Ρωσική Ομοσπονδία και την παροχή βοήθειας για την αποκατάσταση των υποδομών που έχουν υποστεί ζημιές», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Παράλληλα, μετά τις σημερινές επιθέσεις υπήρξε διπλωματικός αναβρασμός, με τον Σολτς, τον Γάλλο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και τον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέιμς Κλέβερλι, να επαναλαμβάνουν  την υποστήριξή τους στην Ουκρανία. Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρο μάλιστα ανέφερε είπε ότι οι επιθέσεις στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας και σε πολιτικούς στόχους σε άλλες ουκρανικές πόλεις τη Δευτέρα ήταν «μια καταδικαστέα πράξη από τη Ρωσία».

naftemporiki.gr