Skip to main content

Κίεβο: «Ανοησίες» οι έρευνες της ρωσικής FSB για την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας

Ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος απέρριψε σήμερα ως «ανοησίες» τη ρωσική έρευνα για την έκρηξη του Σαββάτου που προκάλεσε ζημιές στη γέφυρα της Κριμαίας, η οποία συνδέει την προσαρτημένη από τη Ρωσία ουκρανική χερσόνησο με το ρωσικό έδαφος.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε τις δυνάμεις ασφαλείας της Ουκρανίας για την έκρηξη, ενώ νωρίτερα σήμερα η ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσε ότι έχει συλλάβει πέντε Ρώσους και τρεις πολίτες Ουκρανίας και Αρμενίας για την έκρηξη.

Σύμφωνα με την FSB, «αυτή την τρομοκρατική ενέργεια» οργάνωσε η υπηρεσία Πληροφοριών του στρατού της Ουκρανίας και ο διευθυντής της Κίριλο Μπουντάνοφ.

«Όλη η δραστηριότητα της FSB και της Επιτροπής Έρευνας είναι ανοησίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας Αντρίι Γιουσόφ όταν ρωτήθηκε για τους ισχυρισμούς της Μόσχας, όπως μετέδωσε το ουκρανικό κρατικό δίκτυο Suspilne.

Ο Γιουσόφ χαρακτήρισε την FSΒ και την Επιτροπή Έρευνας «ψευδείς δομές που υπηρετούν το καθεστώς Πούτιν, οπότε σίγουρα δεν θα σχολιάσουμε τις ανακοινώσεις τους», πρόσθεσε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters