Skip to main content

Ζαχάροβα: Αριστούργημα από το στούντιο του Ζελένκσι η ουκρανική διάσωση στο Azovstal

Η Μόσχα κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένκσι για «ψέματα και προπαγάνδα» αναφορικά με την επιχείρηση απομάκρυνσης των Ουκρανών υπερασπιστών της Μαριούπολης. 

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα υποστήριξε ότι είναι ψευδής η δήλωση του Ζελένσκι που χαρακτηρίζει ως «διάσωση» που ξεκίνησε η ουκρανική πλευρά την παράδοση των μαχητών της Μαριούπολης στις ρωσικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, σχεδόν 1.000 μαχητές που παρέμεναν στο εργοστάσιο Azovstal της Μαριούπολης έχουν απομακρυνθεί σε περιοχές που ελέγχονται από αντάρτες που υποστηρίζονται από τη Ρωσία.

Μιλώντας στο Sputnik Radio, η Ζαχάροβα είπε ότι η δήλωση του Ζελένσκι είναι «ένα αριστούργημα που προέρχεται από την πένα εκείνων που δημιουργούν στο στούντιο Kvartal 95» – μια αναφορά σε μια εταιρεία τηλεοπτικής παραγωγής που δημιούργησε ο Ζελένσκι πριν γίνει αρχηγός του κράτους.

«Έχω μείνει με την εντύπωση ότι γράφουν μια νέα σειρά ή ένα κείμενο για την επόμενη εταιρική τους εκδήλωση», πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από το σχέδιο εκκένωσης των Ουκρανών μαχητών από τη χαλυβουργία.

Η Ζαχάροβα είπε ότι ο ισχυρισμός των ουκρανικών αρχών ότι πρόκειται για μια ανθρωπιστική επιχείρηση που οργανώθηκε από το Κίεβο «επιδεικνύει τα ψέματά τους και την προπαγάνδα τους με βάση τα ψέματα που χρησιμοποιούν όλο αυτό το διάστημα».

Υποστήριξε επίσης ότι η Ουκρανία «μαθαίνει να λέει ψέματα» από «Αμερικανούς και ειδικούς του ΝΑΤΟ».

naftemporiki.gr