Skip to main content

Στο Κίεβο μεταβαίνουν Φον ντερ Λάιεν και Μπορέλ

Στο Κίεβο μεταβαίνουν αυτή την εβδομάδα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, σύμφωνα με ανάρτηση του Επικεφαλής Εκπροσώπου της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ.

Στην ουκρανική πρωτεύουσα θα συναντηθούν με τον πρόεδρο της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Την περασμένη εβδομάδα το Κίεβο επισκέφθηκε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, η οποία συνάντησε τον Ζελένσκι και αξιωματούχους του ουκρανικού κοινοβουλίου. Οι ηγέτες της Πολωνίας, της Σλοβενίας και της Τσεχίας ταξίδεψαν επίσης στην ουκρανική πρωτεύουσα τον Μάρτιο.

Η επίσκεψη έρχεται σε μια περίοδο που ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει εισέλθει στη δεύτερη φάση του, με τις ρωσικές δυνάμεις να αποχωρούν από τις περιοχές γύρω από το Κίεβο εστιάζοντας στην ανατολική Ουκρανία. Όμως με την αποχώρησή τους, αποκαλύπτονται οι θηριωδίες στις περιοχές κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα με τις σφαγές αμάχων. Το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα για «εγκλήματα πολέμου», ενώ η Μόσχα κάνει λόγο για «σκηνοθετημένες» εικόνες.

Με αφορμή τη σφαγή στη Μπούτσα, η Ευρωπαϊκή Ένωση επανέλαβε χθες την  αλληλεγγύη της προς την Ουκρανία, γνωστοποιώντας ότι θα προχωρήσει επειγόντως σε περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr