Skip to main content

Η επανεμφάνιση του Σόιγκου και οι φήμες για την υγεία του

Κράτησε λιγότερο από ένα λεπτό και μάλλον πυροδότησε περισσότερα ερωτήματα, παρά έδωσε απαντήσεις. Ο λόγος για την επανεμφάνιση του Ρώσου υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος είχε «εξαφανιστεί» από τη σκηνή από τις 11 Μαρτίου.

Ο άνθρωπος που «πιστώνεται» στη Ρωσία την προσάρτηση της Κριμαίας και άλλες επιτυχίες του ρωσικού στρατού, αλλά και που πιστεύεται ότι ήταν ο «εγκέφαλος» πίσω από την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, τώρα χρεώνεται την αποτυχία του στόχου για έναν Blitzkrieg, που θα έδινε στο Κρεμλίνο τον έλεγχο ενός άλλου ανεξάρτητου κράτους μέσα σε λίγες ημέρες. 

Η απουσία δημόσιων εμφανίσεων του Σόιγκου για πάνω από 10 ημέρες είχε πυροδοτήσει σενάρια για ρήξη στις σχέσεις του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά και φήμες  για την κατάσταση της υγείας του. Τελικά κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησε το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας, η κάμερα ζούμαρε για λίγα δευτερόλεπτα στο πρόσωπό του, ώστε να δείξει ότι συμμετείχε κανονικά και αυτός. Παρόλα αυτά το βίντεο δεν είχε ήχο ούτε φάνηκε ο υπουργός Άμυνας να παίρνει τον λόγο σε κάποια στιγμή. 

Ουκρανός αξιωματούχος δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης ότι υπήρχαν πληροφορίες πως ο Σόιγκου υπέστη έμφραγμα όταν ο Πούτιν τον κατηγόρησε για την αποτυχία στο μέτωπο του πολέμου. 

Να σημειώσουμε ότι ο 66χρονος Σόιγκου εκτελεί χρέη υπουργού Άμυνας από το 2012 και πολλοί θεωρούσαν ότι είναι πιθανός διάδοχος του Πούτιν στο Κρεμλίνο. Οι δύο άνδρες είχαν εξαιρετικά στενή συνεργασία, αλλά και φιλική σχέση, πηγαίνοντας συχνά μαζί για ψάρεμα ή άλλες δραστηριότητες. 

Διαβάστε ακόμη: 

naftemporiki.gr