Skip to main content

Έξαλλος ο Πούτιν με τους Ρώσους «προδότες, που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς φουά γκρα»

Για «πέμπτη φάλαγγα», και αποβράσματα έκανε λόγο ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μία πρωτοφανή για τον τόνο της, ομιλία του, σε κυβερνητική συνάντηση που αφορούσε την λήψη μέτρων στήριξης των περιφερειών.

Αφού ανέφερε ότι η Δύση δεν θέλει μια ισχυρή και κυρίαρχη Ρωσία, και ότι στόχος της είναι να χτυπήσει «ολόκληρη την εσωτερική οικονομία, κάθε οικογένεια, κάθε πολίτη της Ρωσίας», εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους «εθνικούς προδότες πάνω στους οποίους στηρίζονται οι Δυτικές δυνάμεις».

Το «μηνυμα» το Πούτιν στρεφόταν σε πλούσιους Ρώσους με περιουσία στο εξωτερικό,που διαμαρτύρονται για τις συνέπειες των κυρώσεων εναντίον της Μόσχας.

«Οι Ρώσοι που ζουν στο Μαϊάμι και τη Γαλλική Ριβιέρα που δεν μπορούν να κάνουν χωρίς φουά γκρα, στρείδια ή τις λεγόμενες ελευθερίες φύλου, είναι προδότες της πατρίδας τους» είπε.  

Και παρότι διευκρίνισε ότι δεν…τους κρίνει, κατήγγειλε ότι ειναι «έτοιμοι να πουλήσουν τη μητέρα τους», συμπονώντας τη Δύση επειδή «διανοητικά βρίσκονται ακριβώς εκεί, και όχι εδώ, ούτε με τους ανθρώπους μας, ούτε με τη Ρωσία».

«Δεν κρίνω καθόλου αυτούς που έχουν μια βίλα στο Μαϊάμι ή στη Γαλλική Ριβιέρα, που δεν μπορούν να κάνουν χωρίς φουά γκρα, στρείδια ή τις λεγόμενες ελευθερίες των φύλων. Κατά τη γνώμη τους όλα αυτά είναι σημάδι ότι ανήκουν σε μια ανώτερη κάστα, σε μια ανώτερη φυλή», συνέχισε.

«Αλλά οποιοσδήποτε λαός, και ακόμη περισσότερο ο ρωσικός λαός, θα είναι πάντα σε θέση να ξεχωρίζει τους αληθινούς πατριώτες από τα αποβράσματα και τους προδότες και απλά να τους φτύνει σαν σκνίπα που κατά λάθος  μπήκε στο στόμα τους.  Είμαι πεπεισμένος ότι μια τέτοια  αυτοκάθαρση της κοινωνίας  θα ενισχύσει τη χώρα μας, την αλληλεγγύη, τη συνοχή και την ετοιμότητά μας να ανταποκριθούμε στις όποιες προκλήσεις» ανέφερε στο τέλος του λίβελου

Επίσης ο Πούτιν κατήγγειλε πως σε πολλές δυτικές χώρες, οι Ρώσοι υφίστανται προγκρόμ κοινωνικών διώξεων. «Τους αρνούνται την ιατρική περίθαλψη, διώχνουν παιδιά από τα σχολεία, στερούν από τους γονείς τους τη δουλειά τους, απαγορεύουν τη ρωσική μουσική, τον πολιτισμό και τη λογοτεχνία». 

«Προσπαθώντας να “ακυρώσει” τη Ρωσία, η Δύση έσκισε όλες τις μάσκες της ευπρέπειας, άρχισε να ενεργεί βλακωδώς,και απέδειξε την πραγματική της φύση ανέφερε, κάνοντας σύγκριση με τα αντισημιτικά πογκρόμ που διοργάνωσαν οι Ναζί στη Γερμανία. 

naftemporiki.gr

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr